Έντονο το ενδιαφέρον του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού για την απόκτηση του μεταχειρισμένου πλοίου HMS Ocean εάν και εφόσον αυτό δεν αγοραστεί από το Ναυτικό της Βραζιλίας. Σημειώνεται ότι το HMS OCEN είναι πλοίο κατηγορίας LPD λειτουργώντας ως ελικοπτεροφόρο και κατ’ επέκταση πλοίο αμφίβιων αποβάσεων. Αξίζει να τονιστεί πως το Τουρκικό Ναυτικό ήδη ναυπηγεί το TCG ANADOLU το οποίο από πλευράς εναερίων μέσων θα μπορεί να φέρει 6 F-35B Lightning II και 4 T-129 ATAK με προοπτική καθέλκυσης το 2021.

Το Τουρκικό Ναυτικό εφόσον προμηθευτεί το HMS OCEΑN δεν θα προχωρήσει στην ναυπήγηση δεύτερου πλοίου αντίστοιχου με το ANADOLU εξοικονομώντας πόρους προς άλλα εξοπλιστικά. Το HMS OCEΑN ναυπηγήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1995. Δύναται να φέρει έως 18 ελικόπτερα των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων όπως: Agusta Westland AW159, Wildcat Merlin, Boeing Chinook και Apache.

Τα παραπάνω προέρχονται από ενημέρωση του Άγγλου Υπουργού Άμυνας στο Βρετανικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίον η Τουρκία έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον αποστέλλοντας σχετικό αίτημα. Το πλοίο HMS Ocean υπηρετεί ήδη ως η ναυαρχίδα της Νατοϊκής Δύναμης Standing Maritime Group 2 έχοντας αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Μάρτιο τρέχοντος έτους αναμένοντας τον Δεκέμβρη να καταπλεύσει στο Πλύμουθ.

Η πληροφορία για το τουρκικό ενδιαφέρον προς απόκτηση του αγγλικού πλοίου HMS Ocean προέρχεται από την ιστοσελίδα http://navaltoday.com