Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Τουρκίας στην παρέλαση για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Αζερμπαϊτζάν, τότε ως Λαϊκή Δημοκρατία, παρέλασε, μεταξύ άλλων, και το βλήμα αέρος-εδάφους, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης SOM-B1.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην αμυντική ιστοσελίδα «AzeriDefence» του Αζερμπαϊτζάν με τη λεζάντα: «Το βλήμα SOM παρέλασε επειδή η Τουρκία εξήγαγε στο Αζερμπαϊτζάν αυτό το βλήμα βεληνεκούς 250 χιλιομέτρων της Roketsan».

Στο σχολιασμό της είδησης, η ανάρτηση δεν αναφέρει τον ακριβή αριθμό των βλημάτων που θα παραλάβει το Αζερμπαϊτζάν, αλλά αναφέρει ότι το κάθε βλήμα, που θα είναι της έκδοσης B1 κοστίσει $ 1 εκατομμύριο. Ωστόσο η ιστοσελίδα δεν αναφέρει ποιος τύπος αεροσκάφους θα χρησιμοποιεί το βλήμα, μιας και το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί σε υπηρεσία 13 MiG-29, 5 MiG-21 και 11 Su-25, όλα ρωσικής προέλευσης.

Επιπλέον η «AzeriDefence» αναφέρει ότι το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται και για την προμήθεια 60 επιθετικών ελικοπτέρων T-129. Το ενδιαφέρον του Αζερμπαϊτζάν έχει επιβεβαιωθεί και από την TAI, στο πλαίσιο τακτικής δημοσιογραφικής ενημέρωσης, όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και το εμπορικό μέλλον του T-129. Σύμφωνα με την TAI, μέχρι στιγμής το T-129 έχει αποσπάσει δύο πωλήσεις με συνολικά 89 ελικόπτερα (59 για την Τουρκία και 30 για το Πακιστάν), ενώ το Μαρόκο και το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρονται για 17 και 60 ελικόπτερα αντίστοιχα.