Έμμεση απειλή προς τις ΗΠΑ από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ανάγκη κι άλλων αντιαεροπορικών συστημάτων και ότι αν δεν μπορέσει να αγοράσει Patriot, τότε αναγκαστικά θα στραφεί στην αγορά κι άλλων S-400.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που δήλωσε ότι αν η Τουρκία δεν παραλάβει τα F-35 θα αναγκαστεί να απευθυνθεί σε άλλες χώρες, εννοώντας φυσικά τη Ρωσία και τα Su-35/57.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Τουρκία είχε απορρίψει την αμερικανική πρόταση να παραλάβει ένα πλήρες σύστημα Patriot, μέχρι τα τέλη του 2019, με αντάλλαγμα την ακύρωση του συμβολαίου προμήθειας των S-400. Ωστόσο, στην τελική προσφορά τους οι Αμερικανοί αύξησαν τις οικονομικές τους απαιτήσεις με αντάλλαγμα την ταχύτερη παράδοση, ενώ δεν εμπεριέχει δάνειο ή μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία.

Comments

  1. Μέχρι τώρα ναι ΑΛΛΑ η τουρκία (ο ερντογάν πιο πολύ και η τουρκία λιγότερο) θα πληρώσει για τα πολλά και μεγάλα που έχει ξεστομίσει/κάνει. Οι έχοντες τα ηνία ΔΕΝ συγχωρούν και περιμένουν στην γωνία. Ο προστάτης πούτιν δεν θα είναι για πάντα ασπίδα του ‘σουλτάν-εφέντη’.

   Απλά αυτά που έχει κάνει και έχει πει δεν μπορούν (και ΔΕΝ θα μείνουν ατιμώρητα)!

   1. Η στρατηγική σχέση Τουρκίας με τη Ρωσία δεν είναι ευκαιριακή.
    Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά.
    Αγορά των S 400 της Τουρκίας από τη Ρωσία με ευκολίες πληρωμής και χαμηλότοκα δάνεια.
    Τούς S 400 που είναι state of the art σε τεχνολογία και επιδόσεις.
    Και τελευταία η διαπραγμάτευση για Su 35 και Su 57!
    Κοινές επιχειρήματα στη Συρία και το Ιράκ πυρηνικά εργοστάσια που θα φτιάξουν οι Ρώσοι στην Τουρκία και σήμερα διαβάζω πως ο Ερντογάν μιλάει και για πυρηνικά όπλα!
    Σκέψου με ποιανού τεχνολογίες….
    Αλλά ας μην χαλάσουμε το όνειρογια το ξανθό γένος που θα μας σώσει που πάντα κάποιος άλλος πρέπει να μας σώσει γιατί εμείς οι ίδιοι είτε δεν μπορούμε.
    Το λοιπόν οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και την Αγία Σοφία και θα μας την κάνουν δώρο το είπε και ο Παίσιος.

    1. Μιχάλη ο ερντογάν μπορεί να λέει αυτά που λέει αλλά εγώ ξέρω πως μέχρι σήμερα κουμάντο κάνουν οι ΗΠΑ σε αυτόν τον πλανήτη και αργά ή γρήγορα θα πληρώσει όπως πλήρωσαν όλοι όσοι ‘σήκωσαν κεφάλι’ και την ‘είδαν μάγκες’ (π.χ. Καντάφι, Σαντάμ Χουσείν to name but a few).Ο Άσαντ της Συρίας την έχει γλυτώσει μέχρι στιγμής γιατί τον προστατεύει και αυτόν ο πούτιν. Μέχρι πότε, θα δείξει. Είναι πάντως στην μαύρη λίστα και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

     Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος που είπε και έκανε, αυτά που είπε και έκανε ο ‘σουλτάν-εφέντης’ θα μείνει ατιμώρητος! Το γυαλί έχει ραγίσει (για να μην πω σπάσει) και δεν ξανακολλάει!

     1. Μέχρι στιγμής πάντως αυτό δεν συμβαίνει.
      Αυτό που συμβαίνει είναι να κερδίζει διπλωματικά παντού ο Ερντογάν.

 1. Ναι Μιχάλη, μέχρι στιγμής δεν συμβαίνουν αυτά που λεώ, αλλά στο τέλος κερδίζεις…

  Και θα είμασταν ήδη κερδισμένοι αλλά είχαμε μια ζωή μπούφους πολιτικάντηδες στο τιμόνι της χώρας (να’ ναι καλά ο…σοφός λαός και το στημένο παιχνίδι που λέγεται εκλογές και εκλογικός νόμος- για να μην μιλήσω για σύνταγμα, νόμους και πολίτευμα!).

  Στο τέλος θα’ ναι όλα καλά. Kι αν δεν είναι, πάει να πει πως δεν ήρθε ακόμη το τέλος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *