Σύμφωνα με το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) η Τουρκία, λόγω της αύξησης των επενδύσεων της στην αμυντική της βιομηχανία, συνεχίζει να παράγει και να προμηθεύει τον ευρωπαϊκή ερευνητικό οργανισμό CERN με διάφορα εξαρτήματα. Σύμφωνα με το SSM ο αριθμός των τουρκικών εταιρειών, που παράγουν και προμηθεύουν το CERN σε καθημερινή βάση, έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2015 και μετά, όταν δηλαδή η Τουρκία έγινε μέλος του CERN.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του SSM δήλωσε στον τουρκικό τύπο ότι η Τουρκία διαθέτει περί τις 6.000 εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες μπορούν να παράγουν χαμηλής, μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα στρατιωτικών και πολιτικών εφαρμογών. Από τις 6.000 εταιρίες οι 2.500 περίπου έχουν πετύχει εξαγωγική δραστηριότητα.

Οι επενδύσεις που έγιναν στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, τα τελευταία χρόνια, έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη αυτών των εταιρειών, οι περισσότερες εκ των οποίων ξεκίνησαν ως υπό-κατασκευαστές έργου, αλλά πλέον έχουν δημιουργήσει ίδιες δομές έρευνας και τεχνολογίας με αποτέλεσμα να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να παράγουν νέα προϊόντα χωρίς εξωτερική βοήθεια και τεχνογνωσία.