Όπως προκύπτει από το έγγραφο «Defence Equipment Plan 2022-2032» του Εθνικού Ελεγκτικού Γραφείου της Μεγάλης Βρετανίας (UK National Audit Office), το Βρετανικό Ναυτικό ακύρωσε το πρόγραμμα σχεδίασης, ανάπτυξης και ναυπήγησης των φρεγατών Type-32 και των πλοίων υποστήριξης, πολλαπλού ρόλου MRSS (Multi-Role Support Ships). Όπως αναφέρει το έγγραφο (δείτε ΕΔΩ) η Διοίκηση Ναυτικού αποσύρθηκε από τα προγράμματα Type-32 και MRSS τον Ιούλιο του 2022, λόγω ανησυχιών για το κόστος τους. «Το αναθεωρημένο κόστος αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερο».

Οι φρεγάτες Type-32 αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον πρώην Πρωθυπουργό Boris Johnson το Νοέμβριο του 2020. «Θα αναπτύξουμε την επόμενη γενιά πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητικών σκαφών πολλαπλού ρόλου και τις φρεγάτες Type-32», είχε δηλώσει ο Boris Johnson. Το Νοέμβριο του 2021 ο τότε Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Jeremy Quin, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις φρεγάτες Type-32. Δήλωσε ότι η απαίτηση είναι για πέντε Type-32, ότι τα πλοία θα ανήκουν στην κατηγορία των γενικών καθηκόντων, θα έχουν υψηλό βαθμό αυτοματισμού και θα ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες όπως μη-επανδρωμένα συστήματα και όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας.

Το έγγραφο «Defence Equipment Plan 2022-2032» δεν αναφέρει μόνο την ακύρωση των προγραμμάτων των φρεγατών Type-32 και των πλοίων MRSS, αλλά αναφέρει και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα. Έτσι, αναφέρει ότι το πρόγραμμα του νέου αντιτορπιλικού Type-83 θα προχωρήσει κανονικά και ότι η χρηματοδότηση του θα ξεκινήσει περί το 2032, καθώς τα Type-45, που πρόκειται να αντικαταστήσει, θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2035-2038. Επίσης, το έγγραφο αναφέρει ότι δεν θα αποκτηθούν επιπλέον αεροσκάφη A-400M.