Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε ότι στις 19 Νοεμβρίου, οι Υπουργοί Άμυνας των χωρών-μελών συμφώνησαν στην υλοποίηση του προγράμματος αντιαρματικής άμυνας EU BLOS (Beyond Line Of Sight), ένα από τα 17 προγράμματα της λίστας του πλαισίου συνεργασίας PESCO (Permanent Structured Cooperation).

Το πρόγραμμα EU BLOS προτάθηκε από τη Γαλλία και υποστηρίχθηκε ένθερμα από το Βέλγιο και την Κύπρο. Στόχος του προγράμματος η δημιουργία μιας οικογένειας βλημάτων με ικανότητα BLOS και μετάδοση εικόνας. Για το πρόγραμμα επιλέχθηκε το νέο βλήμα MMP.

Το MMP ζυγίζει 15 κιλά, ενώ ο εκτοξευτής ζυγίζει 11. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (tandem) σχεδιασμένη ώστε να προσβάλει τεθωρακισμένους στόχους, ενισχυμένους με θωράκιση ERA (Explosive Reaction Armor) ή καλά προστατευμένους στόχους, όπως είναι οι οχυρώσεις.

Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 4 χιλιομέτρων. Εκτός του βλήματος και του εκτοξευτή το σύστημα ΜΜΡ συνοδεύεται από σύστημα προσδιορισμού θέσης, προσανατολισμού και ψηφιακών επικοινωνιών, επιτρέποντας έτσι στο ΜΜΡ να εμπλέκει στόχους εκτός του οπτικού πεδίου (NLOS : Non-Line-Of-Sight).