Σύμφωνα με φωτογραφίες και πληροφορίες μας από την Τουρκία, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, σε συνεργασία με την Roketsan, πραγματοποίησαν δοκιμές ενός πύργου μάχης,εφοδιασμένου με διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων L-UMTAS και τετραπλό εκτοξευτή κατευθυνόμενων ρουκετών Cirit, αμφότερα μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων.

Ο πύργος είναι τοποθετημένος επί κορβέτας κλάσης «Burak», τύπου Α69, ενώ οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κάπου στο Αιγαίο τον Οκτώβριο. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος πιστοποίησης των L-UMTAS και Cirit σε διάφορες πλατφόρμες, χερσαίες και ναυτικές και του ενδιαφέροντος του Τουρκικού Ναυτικού για τον εξοπλισμό των πλοίων του με το συγκεκριμένο πύργο, στη συγκεκριμένη διαμόρφωση.

Comments

 1. Ότι πρέπει για άμυνα εναντίον ταχέων σκαφών αλλά και ως βασικός οπλισμός ταχέων σκαφών. Το σύστημα αυτό είναι επίσης χρήσιμο και για χερσαίες εφαρμογές, ειδικά εναντίον αποβατικών αγημάτων που εκτελούν αποστολές ανακατάληψης ή κατάληψης ακτών.

  Το μέλλον είναι πολύ μαύρο αν δεν γίνει κάτι.

  1. Δεν υπάρχει μέλλον δυστυχώς! Μόνο με απίθανα σενάρια που είναι όμως πιθανότερα απο το να σοβαρευτεί η πολιτική ηγεσία του τόπου! Π.χ. να εκλεγεί η Λεπέν Πρόεδρος της Γαλλίας και με διαμεσολάβηση Φαήλου και Βορίδη να μας δώσει καμια πυρηνική κεφαλή! Λέμε τώρα! Και μόνο που ακούς έναν ΠτΔ να επαναλαμβάνει συνεχώς το παραμύθι περι ελληνικών συνόρων που είναι και ευρωπαικά, καταλαβαίνεις την κατάσταση.

 2. Λογικό ερώτημα ενός βουνίσιου (με «πιάνει» και η θάλασσα κιόλας)

  Άμα φτάσει στα 8 χλμ μακρυά-κοντά από μια SUPER VITA για την εκτόξευση τέτοιων όπλων, δεν θα έχει κάνει κάποιο πολύ μεγάλο λάθος το πλήρωμα της SUPER VITA; Το OTOMELARA τι εμβέλεια έχει, ποια η ταχυβολία του και ποιο το κόστος ενός, άντε τριών τεσσάρων βλημάτων που θα βάλει; ποια είναι η ακρίβεια του σε στόχους επιφανείας;

  Εμένα μάλλον ψιλο-άχρηστο μου φαίνεται, ίσως εναντίων άοπλων περιπολικών του λιμενικού, καμιάς ταχύπλοης βάρκας και φυσικά εκτός της εμβέλειας αντιπάλων αντιπλοικών βλημάτων και γενικότερα όπλων. Για επιχειρήσεις με Σομαλούς πειρατές καλό είναι, αν και στα περισσότερα video που βλέπουμε, τους ρίχνουν με όπλα μικρού διαμετρήματος – ούτε καν των 76mm.

  Εντυπωσιακό όμως, πολύ καλή προσπάθεια, ίσως για χερσαία χρήση χρησιμότατο.

  Το σχόλιο είναι απλός λογικός συνειρμός για την συζήτηση και μόνο βέβαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *