Η THEON Sensors ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της με την εταιρία HARRIS Night Vision USA (νυν ESA-Night Vision) και την από κοινού ανάληψη συμβολαίου στο πλαίσιο του προγράμματος SBNVG (Squad Binocular Night Vision Goggle) για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Η THEON Sensors, σε συνεργασία με τη HARRIS Night Vision USA (που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Elbit Systems of America) συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας (κατά την οποία υπεβλήθησαν 6 προσφορές), είχε επιτυχή εξέλιξη για την ελληνική εταιρία η οποία ανέλαβε το πρόγραμμα των $ 249 εκατομμυρίων, με πενταετές συμβόλαιο, για την παραγωγή περισσότερων από 14.000 συστημάτων.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο ανατέθηκε στην εν λόγω αμερικανική εταιρία (HARRIS Night Vision USA) από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2020 και να ολοκληρώνονται το Σεπτέμβριο του 2024. Η THEON Sensors, ως υποκατασκευαστής, πρόκειται να προμηθεύσει τον Αμερικανό συνεργάτη της το νυχτερινής όρασης δίκυαλο ΝΥΧ σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η τελική συναρμολόγηση, παραγωγή και διάθεση του προϊόντος θα υλοποιηθεί στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η THEON Sensors θα παρέχει τα παρελκόμενα νυχτερινής όρασης και ανταλλακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

H στρατηγική συμμαχία της THEON Sensors με τον Αμερικανό συνεργάτη της και το συμβόλαιο για το πρόγραμμα SBNVG αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο και επί της ουσίας μια εμπορική επιτυχία αμυντική συνεργασία και τις εξαγωγές ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα προϊόντα της THEON Sensors είναι αναγνωρισμένα και αποδεκτά ως κορυφαία σε διεθνές επίπεδο, λόγω των υψηλών τεχνικών προδιαγραφών τους και της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. Τη χαρά του για τις διαχρονικές εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και ειδικότερα για το νέο εξαγωγικό συμβόλαιο της ελληνικής εταιρίας εξέφρασε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.