Ο Αμερικανικός Στρατός δοκιμάζει το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης στόχων SMASH-2000, το οποίο προσαρμόζεται σε τυφέκια εφόδου και επιτρέπει την προσβολή στόχων, σταθερών ή σε κίνηση, με την πρώτη βολή. Στη διάρκεια των δοκιμών, ο Αμερικανικός Στρατός εκτέλεσε επιτυχημένες βολές κατά σταθερών στόχων, αλλά και κατά μικρών UAV. Στην ουσία το SMASH-2000 είναι ένα σύστημα ελέγχου πυρός τυφεκίων, το οποίο αυξάνει την ευστοχία και μειώνει την κατανάλωση φυσιγγίων, άρα και τις ανάγκες ανεφοδιασμού.

Το SMASH-2000 ενσωματώνει τεχνολογίες ελέγχου πυρός, που χρησιμοποιούν τα άρματα μάχης. Το σύστημα ενσωματώνει αυτόματο σύστημα ανίχνευσης στόχου, τον οποίο εγκλωβίζει εντός του πεδίου όρασης του τυφεκιοφόρου, ανεξάρτητα αν ο στόχος είναι σταθερός ή κινείται. Το σύστημα μπλοκάρει τη βολή, μέχρι τη στιγμή που θα υπολογίσει με ακρίβεια και βεβαιότητα ότι η βολή θα είναι εύστοχη. Επιπλέον, το SMASH-2000 υπολογίζει το ακριβές σημείο πτώσης του φυσιγγίου, ενώ ενσωματώνει δυνατότητα μεγέθυνσης και νυχτερινής βολής.

Το σύστημα ανέπτυξε και κατασκευάζει η ισραηλινή Smartshooter. Για χρήση κατά μικρών UAV το δραστικό βεληνεκές, δηλαδή η απόσταση που το σύστημα επιτυγχάνει το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας με την πρώτη βολή, είναι της τάξεως των 120 μέτρων, ενώ κατά προσωπικού, το δραστικό βεληνεκές είναι της τάξεως των 500 μέτρων για τυφέκια των 5,56 χιλιοστών και 600 μέτρων για τυφέκια των 7,62 χιλιοστών.