Σε τρεις άξονες κινείται το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την βελτίωση των οροφών προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρώτος αφορά την ετήσια πρόσληψη 3000 ΕΠ.ΟΠ ως το 2025 με στόχο να προσληφθούν 15000 ΕΠ.ΟΠ. Το δεύτερο μέτρο αφορά την αύξηση θητείας στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς και τρίτον την υποχρεωτική στράτευση στα 18 με σκοπό να περιοριστούν οι φυγόστρατοι. Όλα τα παραπάνω κινούνται με βασικό γνώμονα την αύξηση του προσωπικού και των στελεχών των ΕΔ και την κάλυψη των κενών λειψανδρίας των ΕΔ.

Comments

  1. Εγω δεν πιστευω οτι εχουν τα κοτσια να θεσπισουν θητεια στα 18.

    Και ομως, ενα τετοιο μετρο, αν εφαρμοστει σωστα, θα επιτρεψει την ανηλεή σφαγή των κουραμπιέδων, την παταξη της φυγοστρστίας, και την θεαματικη ενισχυση του Στρατού.

  2. Παρόλο που θεωρώ χρήσιμο να αποκτούν οι νέοι στοιχειώδεις γνώσεις για ορισμένα πράγματα στην άμυνα, αμφισβητώ την μέθοδο και το μοντέλο στο οποίο συνεχίζουν να επιμένουν, και ειδικά για την στράτευση σε μικρότερη ηλικία που δεν θα φέρει και την επανάσταση όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί που υιοθετούν ξένα μοντέλα επειδή δεν έχουν δικές τους ιδέες, αλλά θα διατηρήσει απλά θέσεις αξιωματικών που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο έργο αποτροπής, και προοπτικές για καριερίστες αξιοματικούς που επιλέγουν αυτό το επάγγελμα επειδή είναι μια σίγουρη θέση απασχόλησης η επειδή το θεωρούν υποχρέωση να κολυθησουν τα χνάρια των πατεράδων τους όσοι προέρχονται απο οικογένειες στρατιωτικών που έφτασαν και σε υψηλά πόστα στο στράτευμα, και όχι επειδή τους αρέσει το επάγγελμα ή η ζωή του στρατιωτικού.

    Υπάρχουν χώρες στις οποίες οι μαθητές σχολίου -γυμνασίου- έχουν περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο των πολεμικών τεχνών -όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά- απο τον απλό έλληνα στρατιώτη. Αλλά εμείς στη χώρα της φιλοσοφίας και επιστήμης ασχολούμαστε ακόμα με απαρχαιωμένες πρακτικές και μοντέλα, επειδή βολεύει μερικούς που το έχουν κάνει σύστημα, και επειδή δεν θελουμε να πληρώσουμε αυτά που κοστίζει μια σοβαρή ενασχόληση με την πολεμική τέχνη αφού έχουμε μάθει στο εύκολο και ας παιδεύονται χιλιάδες για να βολεύονται μερικές δεκάδες που κινηθούν καριέρα σε ένα αντικείμενο που απαιτεί σοβαρότητα, ανοιχτή, καινοτόμη και μελλοντοστρεφή σκέψη, αντί για επιμονή σε ξεπερασμένα μοντέλα…

  3. Οβα χρειάζεται 3 χρόνια +3 και μετά μόρια φουλ μόρια η απορρόφηση για αστυνομία πυροσβεστική λιμενικό για μα έχει νέο δυναμικό το Στράτευμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *