Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα www.forte.jor.br, ο Στρατός του Περού, σχεδιάζει να μετατρέψει 36 άρματα μάχης γαλλικής προέλευσης AMX-13 σε αυτοκινούμενα πυροβόλα των 122 χιλιοστών. Τα νέα συστήματα θα αποκαλούνται AMX-D30 Vulcano. Το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε στις 8 Μαρτίου μεταξύ του Υπουργείο Άμυνας της χώρας και των εταιριών DICSAC (Diseños Casanave Corporation SAC), που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας του Περού, FAME SAC και της Central Arsenal, η οποία ανήκει στον Στρατό.

Η διαδικασία μετατροπής αφορά την εγκατάσταση του σοβιετικής προέλευσης πυροβόλου D-30 στο σασί των AMX-13. Το Περού διατηρεί σε κατάσταση αποθήκευση 36 D-30, ενώ σε υπηρεσία διατηρεί 108 AMX-13. Το πυροβόλο θα τοποθετηθεί σε περιστρεφόμενη βάση για να «κουμπώσει» στο AMX-13, στη θέση του πύργου. Επίσης τα νέα οχήματα θα ενσωματώσουν συστήματα νυχτερινής όρασης TVN-5 και νέα συστήματα επικοινωνιών.

Το AMX-D30 Vulcano αναπτύχθηκε από την DICSAC, η οποία διαθέτει εμπειρία από το πρόγραμμα μετασκευής περί των 68 αρμάτων μάχης AMX-13 σε οχήματα αντιαρματικής άμυνας (εκδόσεις AMX-13RA5 Escorpion-1 με ρωσικά βλήματα Malyutka και AMX-13RA8 Escorpion-2 με ουκρανικά βλήματα P-2 Barrier και σύστημα ελέγχου πυρός DANTE). Επίσης 30 AMX-13 έχουν τροποποιηθεί σε οχήματα αντιαρματικής άμυνας (Alacran) με ρωσικά βλήματα Kornet-E. Από τα εναπομείναντα 40 AMX-13 τα 36 θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο AMX-D30 Vulcano.