Σύμφωνα με ανακοίνωση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr), το γερμανικό Ναυτικό (Deutsche Marine) επέλεξε το ελικόπτερο NH90 NFH ( Frigate Helicopter ) για να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα ελικόπτερα Westland Mk 88A Sea Lynx, σε ρόλους ASW/ASuW.

Το γερμανικό Ναυτικό παλαιότερα είχε επιλέξει την έκδοση Sea Lion του NH90 NFH για να αντικαταστήσει το ναυτικό ελικόπτερο Westlad Mk41 Sea King. Τώρα όμως, πρόκειται να παραλάβει την γερμανική έκδοση του γαλλικού NFH Caiman, με την ονομασία Multi-Role Frigate Helicopter (MRFH).

“Αυτή η προμήθεια διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και την συνεργασία στις μελλοντικές επιχειρήσεις”, δήλωσε το Γραφείο Τύπου της Bundeswehr.

Η επιλογή του ελικοπτέρου πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2018 με την υποστήριξη της γερμανικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών (BAAINBw). Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιναύαρχος Γιοχίμ Ρούλε, ενέκρινε αυτήν την πρόταση την 29η Ιουλίου, και τα νέα ελικόπτερα πρόκειται να παραληφθούν αρχής γενομένης από το 2025.

Μολονότι δεν έχει δημοσιευθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ναυτικών ελικοπτέρων, πηγή προερχόμενη από το Γερμανικό Ναυτικό αποκάλυψε οτι 31 ελικόπτερα NH90 NFH θα αντικαταστήσουν τα 21 Sea Lynx.