Στο πλαίσιο του προγράμματος ναυπήγησης έως και τεσσάρων νέων υποβρυχίων του Ναυτικού της Ινδονησίας, η γαλλική Naval Group προτείνει στη χώρα το υποβρύχιο Scorpene Evolved, το οποίο ενσωματώνει συσσωρευτές Ιόντων-Λιθίου.

Η χρήση των συγκεκριμένων συσσωρευτών επιτρέπει στο υποβρύχιο μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στη θάλασσα. Σύμφωνα με τη Naval Group το Scorpene Evolved θα μπορεί να παραμένει στη θάλασσα για 80 ημέρες, εκ των οποίων οι 78 υπό την επιφάνεια, ή θα μπορεί να ταξιδεύει σε απόσταση άνω των 8.000 ναυτικών μιλίων (13.216 χιλιόμετρα). Επίσης, η χρήση συσσωρευτών Ιόντων-Λιθίου επιτρέπει την μεγαλύτερη μέγιστη ταχύτητα και ταχύτητα πλεύσης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των συσσωρευτών Ιόντων-Λιθίου είναι και το χαμηλότερο κόστος χρήσης και υποστήριξης, σε σχέση με τα συστήματα AIP. Να σημειωθεί ότι συγκριτικά με τους συσσωρευτές Μολύβδου-Οξέως οι Ιόντων-Λιθίου έχουν 40% περισσότερη διάρκεια ζωής. Εκτός των συσσωρευτών, η πρόταση της Naval Group συνοδεύεται από τις τορπίλες νέας γενιάς F21 και τους πυραύλους κατά πλοίων SM-39 Exocet. Τέλος, είναι εφικτή και η πιστοποίησης χρήσης και του μη-επανδρωμένου υποβρυχίου οχήματος πολλαπλού ρόλου D-19.