Την προμήθεια περισσότερων μεταχειρισμένων βρετανικών C-130J Mk.5 Super Hercules θέλει ο Μπαγκλαντές. Το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί και εγκριθεί από το Λονδίνο, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο αριθμός των υπό προμήθεια αεροσκαφών. Μέχρι σήμερα το Μπαγκλαντές έχει προμηθευτεί δύο αεροσκάφη με συνολικό κόστος $ 130 εκατομμύρια.

Πρόκειται για σχετικά νέα αεροσκάφη, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τέσσερα παλαιά C-130B/-130E που βρίσκονται σε υπηρεσία σήμερα από την Πολεμική Αεροπορία του Μπαγκλαντές. Συνεπώς η πιθανότερος αριθμός των υπό προμήθεια αεροσκαφών να είναι δύο, έτσι ώστε η οροφή των C-130 της Πολεμική Αεροπορία του Μπαγκλαντές να παραμείνει στα τέσσερα αεροσκάφη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει προμηθευτεί 24 μεταφορικά αεροσκάφη C-130J Super Hercules, εκ των οποίων 10 της έκδοσης C-130J και 14 της έκδοσης C-130J-30. Ωστόσο, με την επικείμενη ένταξη σε υπηρεσία τουλάχιστον 22 A-400M το Λονδίνο έχει αποφασίσει να πουλήσει τα 10 αεροσκάφη της έκδοσης C-130J. Δύο αγοράστηκαν από το Μπαγκλαντές, ενώ και η Γαλλία είχε ενδιαφερθεί για την προμήθεια των 10 αεροσκαφών, αλλά το τίμημα των $ 650 εκατομμυρίων που ζήτησε το Λονδίνο κρίθηκε υπερβολικό από το Παρίσι. Άλλα δύο έχει αγοράσει το Μπαχρέιν.

Συνεπώς, σήμερα παραμένουν διαθέσιμα προς πώληση άλλα έξι αεροσκάφη μείον όσα παραλάβει το Μπαγκλαντές. Αν παραλάβει δύο το Μπαγκλαντές, που είναι ο πιθανότερος αριθμός, απομένουν τέσσερα C-130J Mk.5 διαθέσιμα προς πώληση.