Το Βέλγιο επιλέγει την Belgium Naval & Robotics για την προμήθεια δώδεκα ναρκοθηρευτικών και των συστημάτων drone αυτών που θα εξοπλίσουν τα Ναυτικά του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Σε συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνηση το καλοκαίρι του 2018, το Βέλγιο ανέθεσε μόλις στην κοινοπραξία Belgium Naval & Robotics, που απαρτίζεται από τη Naval Group και την ECA Robotics, την προμήθεια δώδεκα ναρκοθηρευτικών πλοίων και του εξοπλισμού τους. Έξι πλοία προορίζονται για το Βελγικό Ναυτικό και τα άλλα έξι για το Ολλανδικό Ναυτικό. Το συμβόλαιο, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σχεδόν σε €2 δισ., έχει διάρκεια 10 ετών.

Η τελική ειδοποίηση για το συμβόλαιο θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων εβδομάδων. Η κοινοπραξία Belgium Naval & Robotics καθώς και οι ομάδες της Naval Group και της ECA Robotics αισθάνονται τιμή για την εμπιστοσύνη των Ναυτικων Βελγίου και Ολλανδίας και αναμένουν αυτή τη νέα συνεργασία με ανυπομονησία.

Comments

 1. Εάν κάποιος γνώριζε τη ναρκαλιεία της 10ετίας του 70 και του 80 (μονή, διπλή οροπέζα κ.λπ. διαδικασίες), θα καταλάβαινε τα άλματα του ναρκοπολέμου στη σημερινή εποχή.
  Είναι πραγματικά απίστευτη η πρόοδος τόσο στα σκάφη (από τα παλαιά ξύλινα και την ανοικτή γέφυρα που το χειμώνα ερχόταν μέσα η θάλασσα), όσο και στην τεχνολογία όπου περιλαμβάνει πλέον υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη κ.λπ.
  Θα ήταν ενδιαφέρον ένα άρθρο περί της Δ/νσης Ναρκοπολέμου, όχι μόνο διότι έχουμε πλέον πάρα πολύ λίγα σκάφη, αλλά και απαρχαιωμένα μέσα (μιλάω και για τις ναρκοθέτιδες).
  Που πάει αυτή η διεύθυνση του ναυτικού? το κλείσαμε εκεί το μαγαζί ή ακόμα?

 2. Kαλημέρα φίλε gdmast,
  Πάντα ο σχολιασμός σου to the point. Και χαιρόμαστε πολύ που έχουμε ένα εποικοδομητικό διάλογο. Για τη Διοίκηση Ναρκοπολέμου του Α.Σ όντως θα μπορούσαμε να γράψουμε κάτι, ενδεχομένως να κανονίζαμε και επίσκεψη με άδεια του ΓΕΝ στη Διοίκηση όμως όπως καταλαβαίνεις έτσι πως είναι η κατάσταση προέχουν οι φρεγάτες, ΤΠΚ και Υ/Β. Οπότε γι’ αυτό και επικεντρωνόμαστε εκεί μπας και ιδρώσει κανένα αυτί… Γενικά οι Γάλλοι στο θέμα ναρκοπόλεμος είναι πολύ μπροστά και έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στα ROV νέας γενιάς. Όμως το βάζουμε στο πρόγραμμα την ιδέα για το άρθρο σου και θα το κάνουμε!

  1. Σ’ ευχαριστώ.
   Είναι νομίζω βασική η διευκρίνιση από κάποιο αρμόδιο, το εάν η σημερινή κατάσταση είναι από ανάγκη, δηλ. δεν υπάρχουν χρήματα και για ναρκοπόλεμο ή συνειδητή επιλογή. Ότι δηλαδή, επιχειρηματικά δεν χρειάζονται η εν πάσει περιπτώσει δεν είναι μείζονος σημασίας ο ναρκοπόλεμος στα επιτελικά σχέδια.
   Στη ναρκαλιεία ειδικά, τα λίγο παλαιότερα χρόνια, γινόταν φοβερή δουλειά και πολύ εξειδικευμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *