Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «USNI News» (δείτε ΕΔΩ) το Κογκρέσο ενέκρινε το αίτημα του Αμερικανικού Ναυτικού για την απόσυρση καταδρομικών κλάσης «Ticonderoga». Η έγκριση έχει ενσωματωθεί στο νόμο αμυντικών δαπανών, η έγκριση του οποίου έγινε μετά την υιοθέτηση του νόμου αμυντικής πολιτικής για το έτος 2022. Το αρχικό αίτημα του Αμερικανικού Ναυτικό ήταν η απόσυρση επτά (7) «Ticonderoga» το 2022, αλλά τελικά το αίτημα εγκρίθηκε για πέντε (5) πλοία. Το Κογκρέσο δεν διευκρίνισε πια πλοία θα αποσυρθούν, ούτε το Ναυτικό έχει αποφασίσει ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει και να ανακοινωθεί σύντομα.

Τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2022, το Ναυτικό είχε καταθέσει το αίτημα του για την απόσυρση των πλοίων: CG-72 «Vella Gulf» (σε υπηρεσία από το Σεπτέμβριο του 1993), CG-61 «Monterey» (σε υπηρεσία από τον Ιούνιο του 1990), CG-57 «Lake Champlain» (σε υπηρεσία από τον Αύγουστο του 1988), CG-66 «Hué City» (σε υπηρεσία από το Σεπτέμβριο του 1991), CG-68 «Anzio» (σε υπηρεσία από το Μάιο του 1992), CG-73 «Port Royal» (σε υπηρεσία από τον Ιούλιο του 1994) και CG-56 «San Jacinto» (σε υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 1988).

Συνολικά το Αμερικανικό Ναυτικό διατηρεί σε υπηρεσία 22 «Ticonderoga». Εδώ και χρόνια το Αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να επιτρέψει την απόσυρση τους, καταθέτοντας πολλά επιχειρήματα (υψηλό κόστος χρήσης και υποστήριξης, χαμηλή διαθεσιμότητα, ασφάλεια πληρώματος). Ωστόσο, το Κογκρέσο παρέμενε διστακτικό να εγκρίνει την απόσυρση τους. Φαίνεται όμως ότι τελικά δέχθηκε, εν μέρει, το αίτημα του Αμερικανικού Ναυτικού και το 2022 θα αποσυρθούν πέντε (5) «Ticonderoga»