Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow-4, το οποίο θα αναχαιτίζει απειλές εντός και εκτός της ατμόσφαιρας της γης. Η ανάπτυξη του Arrow-4 γίνεται σε συνεργασία του ισραηλινού οργανισμού IMDO (Israel Missile Defense Organization) και της αμερικανικής υπηρεσίας αντιπυραυλικής άμυνας MDA (US Missile Defense Agency). Σε υπηρεσία το Arrow-4 θα αντικαταστήσει το Arrow-2. Κύριος ανάδοχος του προγράμματος Arrow-4 είναι η IAI (Israel Aerospace Industries), ενώ η Elta κατασκευάζει το ραντάρ και το σύστημα διαχείρισης μάχης. Οι Rafael και Tomer εμπλέκονται στην ανάπτυξη και παραγωγή του βλήματος.

Comments

    1. Ακόμα και πεπαλαιωμενης τεχνολογίας πύραυλοι, π.χ. scud, δεν παύουν να αποτελούν απειλή. Το Ισραήλ είναι μικρής έκτασης και πυκνοκατοικημενο, όποτε είναι σχετικά εύκολη η προσβολή κατοικημένων περιοχών, χωρίς να έχει και τόση σημασία η μειωμένη ακρίβεια που ενδεχομένως έχουν οι ιδανικοί πύραυλοι.

     1. Σύμφωνουμε για την υπάρχουσα απειλή πυκνοκατοικημένων περιοχών απο συστήματα σαν τους Scud.
      Για αυτού του είδους συστήματα υπάρχει όμως προειδοποίηση μετά την εκτόξευση και χρόνος για αντίδραση.
      Υπάρχουν όμως και άλλες απειλές πολύ πιο φθηνές που δεν εντοπίζονται εύκολα ούτε αντιμετωπίζονται με ακριβά αντιπυραυλικά συστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *