Το Ίδρυμα Βουλγαρικής Μνήμης ξεκίνησε σήμερα μια νέα κοινωνική και ενημερωτική εκστρατεία. Υπό τον τίτλο «Και στις δύο πλευρές των συνόρων», η πρωτοβουλία στοχεύει να επιστήσει την προσοχή του κοινού στην ανάγκη για σωστή και προσηλωμένη πολιτική του κράτους στην κατεύθυνση της καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δυο χωρών, ανακοίνωσε το ίδρυμα. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το ίδρυμα θα παρουσιάσει το μοντέλο εργασίας του για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βουλγαρικής Μνήμης, ο Μίλεν Βραμπένσκι, χρηματοδοτεί μια πενθήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία των νέων από το Εργαστήρι Τέχνης Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος στην Μπίτολα. Η ομάδα των νέων, που περιλαμβάνει επίσης μαθητές σχολείων από την οροσειρά της Ροδόπης, έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Κοπρίβστιτσα και τη Σόφια και να συμμετάσχει σε μια σειρά από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές διαλέξεις, πέραν της πολλής διασκέδασης, όπως μεταδίδει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την υποστήριξη της εκστρατείας, οι νέοι θα παρουσιάσουν τις ζωγραφιές τους με θέμα «Και στις δύο πλευρές των συνόρων» στην Εθνοσυνέλευση. Στόχος της έκθεσης θα είναι να δείξει πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών μέσα από τα μάτια των νέων. Πριν από έναν μήνα, φοιτητές από τα Σκόπια πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στη Σόφια έπειτα από πρόσκληση του ιδρύματος.