Το Γερμανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις δοκιμές αποδοχής του κατευθυνόμενου πυρομαχικού Vulcano των 127 χιλιοστών. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν από τη φρεγάτα «Rheinland-Pfalz», κλάσης «Baden-Württemberg» (F-125). Το Vulcano θα εξοπλίζει τις φρεγάτες F-125, αλλά και τις νέες φρεγάτες F-126. Το Vulcano έχει αναπτυχθεί τόσο ως κατευθυνόμενο, όσο και ως μη-κατευθυνόμενο βλήμα για τα διαμετρήματα των 76, 127 (για το ναυτικό) και 155 χιλιοστών (για το στρατό). Το απορριπτόμενο κέλυφος του Vulcano διαθέτει πτέρυγες σταθεροποίησης, ενώ εσωτερικά ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας (ΗΕ).

Στην κορυφή ενσωματώνει προγραμματιζόμενο πυροκροτητή πολλαπλών λειτουργιών, ο οποίος μπορεί να προγραμματιστεί και να ενεργοποιηθεί σε συγκεκριμένο υψόμετρο, σε συγκεκριμένο χρόνο, κατά την πρόσκρουση ή όχι, ενώ διαθέτει και δυνατότητα προγραμματισμού αυτοκαταστροφής. Στη μη-κατευθυνόμενη έκδοση BER (Ballistic Extended Range) το Vulcano επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 50 χιλιόμετρα, με πέντε σπονδυλωτά προωθητικά γεμίσματα MCS (Modular Charge Systems) και χρήση από πυροβόλο με κάνη μήκους 52 διαμετρημάτων.

Στην κατευθυνόμενη έκδοση GLR (Guided Long Range), η οποία ενσωματώνει σύστημα καθοδήγησης IMU/GPS, το βλήμα επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 80 χιλιόμετρα. Κατευθυνόμενα βλήματα, όπως το Vulcano, αλλά και άλλα, αναπτύχθηκαν με στόχο τη μείωση του αριθμού των βλημάτων που χρειάζονται για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και τη διευκόλυνση της χρήσης έμμεσων πυρών κοντά στις θέσεις των φίλιων δυνάμεων, για τον περιορισμό των απωλειών από φίλια πυρά.