Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Mark Esper, δήλωσε ότι ο στόλος των F-35 δεν θα επιτύχει 80% διαθεσιμότητα το 2019. Σε απάντηση του σε γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή της Γερουσίας για τις Ένοπλες Υπηρεσίες (SASC : Senate Armed Services Committee), o Αμερικανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Οι ελλείψεις στον εφοδιασμό καλυπτρών του cockpit συνεχίζει να είναι το κύριο πρόβλημα για τη διαθεσιμότητα. Αναζητούμε επιπλέον πηγές για να διορθώσουμε το πρόβλημα».

Το ζήτημα των καλύπτρων δεν είναι απλό, καθώς η ειδική επικάλυψη του σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά stealth του αεροσκάφους. Το πρόβλημα είναι ότι οι καλύπτρες παρουσιάζουν προβλήματα συχνότερα από το αναμενόμενο και η κατασκευάστρια εταιρία, Lockheed Martin, αναζητά επιπλέον κατασκευαστές προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή και να επιλύσει έτσι το πρόβλημα. Μια άλλη εναλλακτική λύση θα ήταν η σχεδίαση μιας βελτιωμένης έκδοσης της καλύπτρας.

Το θέμα της υποστήριξης των F-35 είναι μείζον και αντιμετωπίζει προκλήσεις. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έκθεση του GAO, του περασμένου Απριλίου, το διάστημα Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2018, ο μέρος χρόνος επισκευής ενός F-35 ήταν 188 ημέρες, δηλαδή πάνω από έξι μήνες, τη στιγμή που ο στόχος του προγράμματος αναφέρει διάστημα 60-90 ημερών.