Σύμφωνα με το US Naval Institute, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σκέφτεται και εξετάζει το ενδεχόμενο μετατροπής εμπορικών πλοίων σε φορείς πυραυλικών συστημάτων, σε μια προσπάθεια να πετύχει το στόχο, που έχει θέσει, για τη διάθεση 355 πλοίων, τη στιγμή που σήμερα το δυναμολόγιο του αριθμεί 290 πλοία.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό το Αμερικανικό Ναυτικό θα πρέπει να διαθέτει: 12 αεροπλανοφόρα, 12 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, 66 επιθετικά υποβρύχια, 104 μεγάλα πλοία επιφανείας, 52 μικρά πλοία επιφανείας, 38 πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και 71 πλοία γενικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, η αύξηση από τα 290 στα 355 είναι μεν δυνατή, αλλά με χρονοδιάγραμμα 30 ετών και με την προϋπόθεση της διατήρησης σε υπηρεσία πλοίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (η επιλογή αυτή έχει ήδη υιοθετηθεί).

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η αύξηση του δυναμολογίου, από τα 290 στα 355 πλοία, θα επιφέρει αύξηση των δαπανών του Αμερικανικού Ναυτικού στα $ 109 δισεκατομμύρια ετησίως, το 2047, ποσό το οποίο το Αμερικανικό Ναυτικό δεν έχει να διαθέσει και αν τα αποκτήσει σημαίνει αναγκαστικά ένα από τα δύο: Η θα αυξηθεί ο αμερικανικό αμυντικός προϋπολογισμός στο σύνολο του ή ο Στρατός και η Αεροπορία θα πρέπει να δουν τους δικούς τους προϋπολογισμούς να μειώνονται.

Μια από τις πιθανές λύσεις που εξετάζει το Αμερικανικό Ναυτικό είναι και η μετατροπή εμπορικών πλοίων σε φορείς πυραύλων κατά πλοίων ή προσβολής στόχων εδάφους ή αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής ή σε συνδυασμό. Το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής θα ήταν μικρότερο από το κόστος προμήθειας ενός πολεμικού πλοίου με ανάλογες δυνατότητες.

Για παράδειγμα το κόστος προμήθειας ενός μεσαίου μεγέθους τάνκερ είναι περί τα $ 50 εκατομμύρια, ενώ το κόστος μετατροπής τους εξαρτάται από τον αριθμό των βλημάτων που θα φέρει, αλλά σίγουρα είναι κατά πολύ μικρότερο, ίσως στο 1/3, του κόστους ναυπήγησης ενός πλοίου κλάσης Arleigh Burke.

Συνεπώς 10-15 εμπορικά πλοία με 30-50 βλήματα έκαστο, θα έδινε στο Αμερικανικό Ναυτικό μια επικουρική δύναμη 300-750 βλημάτων. Είναι προφανές ότι τα συγκεκριμένα πλοία δεν θα επιχειρούν μόνα τους, αλλά επικουρικά των πολεμικών πλοίων και εντός των παραμέτρων ασφαλείας των Αμερικανικών Στόλων.