Σύμφωνα με ανακοίνωση της Boeing, στις 17 Ιουνίου το Αμερικανικό Ναυτικό παρέλαβε τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet της έκδοσης Block.3. Σε σχέση με την έκδοση Block.2 η νεότερη Block.3 ενσωματώνει μια σειρά βελτιώσεων, όπως το σύστημα IRST Block.2 (Infrared Search & Track) μεγάλης εμβέλειας, το οποίο αυξάνει, σε μεγάλο βαθμό, της ανάλυση πολλαπλών στόχων, συνεπώς επιτρέπει την ευκρινέστερη αναγνώριση τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιπλέον, τα αεροσκάφη ενσωματώνουν νέο ψηφιακό πιλοτήριο της ισραηλινής Elbit, υπολογιστή αποστολής, νέο ταχύτερο σύστημα ζεύξης δεδομένων και ένα νέο HUD χαμηλού σχεδιαστικού προφίλ και διαστάσεων και μία ευρεία οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης διαστάσεων 10 x 19, με αυξημένες δυνατότητες απεικόνισης δεδομένων, επεξεργασίας δεδομένων με τη βοήθεια προηγμένων εφαρμογών και παραγωγής υψηλής ανάλυσης εικόνας και ήχου.

Τα F/A-18 Super Hornet  Block.3 ενσωματώνουν και σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, οι οποίες αυξάνουν την εμβέλεια του κατά 160-320 χιλιόμετρα, ανάλογα με το φόρτο. Η προσθήκη των σύμμορφων δεξαμενών θα αφαιρέσει την ανάγκη μεταφοράς δύο εξωτερικών δεξαμενών καυσίμου, άρα θα απελευθερωθούν ισάριθμα σημεία ανάρτησης της ατράκτου για επιπλέον μεταφορά όπλων. Επίσης, ενσωματώνουν  μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις οι οποίες μειώνουν τη διατομή ραντάρ.