Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι παρέλαβε για δοκιμές το ραντάρ AN/SPY-6(V)1 AMDR (Air and Missile Defense Radar), το οποίο προορίζετε για τα Arleigh Burke Flight III. Οι δοκιμές θα γίνουν στο κέντρο δοκιμών CSEDS (Combat Systems Engineering Development Site), το οποίο έχει εξειδικευτεί στην ανάπτυξη και εξέλιξη του συστήματος διαχείρισης μάχης AEGIS, τμήμα του οποίου είναι και το ραντάρ AN/SPY-6(V)1 AMDR.

Το πρώτο πλοίο που θα εφοδιαστεί με το νέο ραντάρ είναι το USS «Jack H Lucas» (DDG-125) το 2024. Οι δοκιμές θα αφορούν στη λειτουργία των μηχανικών μερών και του λογισμικού, αλλά και των επιδόσεων του ραντάρ. Το AN/SPY-6(V)1 AMDR είναι ραντάρ διάταξης φάσης, τεσσάρων πάνελ και έχει την ικανότητα εντοπισμού χαμηλά ιπτάμενων στόχων, μικρών διαστάσεων και σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης μπορεί να εντοπίσει επερχόμενα βαλλιστικά βλήματα και πυραύλους Cruise.

Comments

  1. Μπορεί να μπει στις mmsc σε περίπτωση που αποτελέσουν τις 4 νέες φρεγάτες του ναυτικού; Πόσο θα αυξήσει το κόστος για τυχόν μετατροπές και πόσο πιο ακριβό είναι από το trs 4d;

    1. Πάει πακέτο με το σύστημα AEGIS και αν είναι σωστές οι αναφορές που έγιναν για τα πλοία της Σαουδικής Αραβίας τα επιπλέον έξοδα θα ήταν απαγορευτικά και έκτος πραγματικότητας. Για τα συγκεκριμένα πλοία μάλλον και ασύμφορη επένδυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *