Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσε ότι τα νέα αντιαρματικά βλήματα μέσου βεληνεκούς Karaok μέγιστου βεληνεκούς 2,5 χιλιομέτρων, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, θα παραδοθούν στον Τουρκικό Στρατό εντός του 2021. Το βλήμα ανέπτυξε η Roketsan για χρήση από φορητούς εκτοξευτές διαμετρήματος 125 χιλιοστών.

Βλήμα και εκτοξευτής ζυγίζουν λιγότερο από 25 κιλά, ενώ το Karaok έχει μήκος 110 εκατοστά και ενσωματώνει δύο τετραπλά πτερύγια. Επίσης ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές τοποθετημένες σε κάθετη σειρά (tandem) και τουρκικής προέλευσης υβριδικό κινητήρα διπλής ενέργειας (κατά την εκτόξευση και κατά την πτήση), ο οποίος επιτρέπει τη χρήση του βλήματος εντός κτιρίων και δωματίων.

Μπορεί να εκτοξευτεί με τρείς διαφορετικές επιλογές: Εγκλωβισμός πριν την εκτόξευση, εγκλωβισμός μετά την εκτόξευση και fire-and-forget, ενώ η επιλογές προσβολής του στόχου είναι δύο: Ευθεία ή κατακόρυφη προσβολή. Η πλοήγηση κατά την πτήση είναι δυνατή μέσω της χρήσης μονάδας αδρανειακής πλοήγησης (IMU), ενώ στην τερματική φάση η καθοδήγηση επιτυγχάνεται μέσω υπέρυθρου αισθητήρα.