Στο πλαίσιο του συνεδρίου IAV (International Armored Vehicles), το οποίο γίνεται στο Λονδίνο, η BAE Systems παρουσίασε την έκδοση Mk.4 του τεθωρακισμένου οχήματος CV-90.

Σε σχέση με την έκδοση Mk.3 η νέα Mk.4 παρουσιάζει αυξημένες ικανότητες, κυρίως στον τομέα της κίνησης στο πεδίο μάχης και της ευκολίας οδήγησης. Επίσης ενσωματώνει νέα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σύμφωνα με τις Νατοϊκές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τη BAE Systems το CV-90 Mk.4 θα προσφερθεί στην Τσεχία, η οποία αναζητά ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα προς αντικατάσταση των BMP-2. Εκτός από νέα παραγωγή η έκδοση Mk.4 προσφέρεται και ως πακέτο αναβάθμισης παλαιότερων εκδόσεων.

Στην έκδοση Mk.4 το όχημα ενσωματώνει κινητήρα της Scania ισχύος 1.000 ίππων και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης X300. Το βάρος μάχης του οχήματος έχει αυξηθεί από τους 35 στους 37 τόνους. Η ανάπτυξη του CV-90 Mk.4 βασίστηκε στην αντίληψη iFighting (intelligent fighting) της BAE Systems το οποίο επενδύει στην ολοκληρωμένη αντίληψη του πληρώματος περί της τακτικής κατάστασης και στην υποβοήθηση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *