Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα στην Τουρκία προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις, σε τεχνικό επίπεδο, με αντίστοιχη τουρκική αντιπροσωπία, για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 22 Ιουνίου.

Είναι απορίας άξιο με πια λογική η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την αποδεδειγμένα αναποτελεσματική πολιτική του κατευνασμού προς την Τουρκία, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που η Άγκυρα έχει ξεκινήσει την παράνομη δράση της στην κυπριακή ΑΟΖ (γεώτρηση) και συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο. Μόλις σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι η τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Comments

  1. Απλά δουλεύουν τα σανοφάγα περί δήθεν ΚΥΣΕΑ κλπ. Απλά προσπαθεί να εργαλειοποιήσει πολικά το θέμα. Η ξεδιαντροπιά στα καλύτερα της.

  2. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν να εγκαταλείψουν την εξουσία χωρίς να κάνουν το μεγαλύτερο κακό που είναι δυνατόν στην Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έλεγε και μια φίλη μου -που είναι ξένη αλλά ζει πλέον μόνιμα στην Ελλάδα- ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη «δεν έχω ξαναδεί σε άλλη χώρα ανθρώπους που να μισούν τόσο πολύ την πατρίδα τους». Και όντως πρέπει να αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *