Συνεχίζει την άθλια προπαγάνδα του ο Ερντογάν κατά της χώρας μας. Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu»: «Ο Ερντογάν είπε ότι η Αθήνα δεν σέβεται τη διεθνή μεταναστευτική πολιτική, σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε ένα».

Άμεση ήταν η απάντηση από της Ελλάδα, μέσω του κ. Πέτσα: «Κανείς πυροβολισμός δεν υπήρξε από τις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις απέναντι σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Το αντίθετο είναι χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση: Ψευδείς ειδήσεις»

Σε διεθνές επίπεδο η Γερμανία συνεχίζει να τηρεί ίσες αποστάσεις, ενώ η Γαλλία έχει εκφραστεί υπέρ της Ελλάδα, όπως και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα σύνορα της.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σήμερα το μεσημέρι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι στον Έβρο, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και ενώ στον Έβρο τα μέτρα αποδίδουν, οι προσπάθειες ενίσχυσης της αποτροπής στα νησιά του Αιγαίου επιταχύνονται, με την ενίσχυση του προσωπικού στα νησιά και την συνεχή εκτέλεση περιπολιών στις θάλασσες μας.