Οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν συνομιλίες στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις διμερείς τους σχέσεις και να συμβάλλουν στην περιφερειακή ευημερία, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη.

«Τα δύο μέρη εξέφρασαν την ετοιμότητα να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας, να προωθήσουν την πολιτική διευθέτηση του προβλήματος της κορεατικής χερσονήσου και να συνεισφέρουν στη διατήρηση της σταθερότητας, της ειρήνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής» ανέφερε μια δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Κιμ ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι η Βόρεια Κορέα επαίνεσε τις οικονομικές κινήσεις του Πεκίνου, σημειώνοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ θα μελετήσει περαιτέρω την πορεία του Πεκίνου προς την ευημερία.

Με τη σειρά του ο Κινέζος ηγέτης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, αξιολόγησε θετικά τη νέα οικονομική στρατηγική της Βόρειας Κορέας.