«Ξεκινώντας τη μακρά αναμενόμενη αποχώρηση από τη Συρία, και ενώ θα χτυπάμε σκληρά ότι λίγο απέμεινε από  το τρομοκρατικό χαλιφάτο του ISIS, από πολλές κατευθύνσεις. Θα επιτεθούμε ξανά από την υπάρχουσα, σε κοντινή απόσταση, βάση εάν επανεμφανιστεί. Θα καταστρέψουμε οικονομικά την Τουρκία εάν χτυπήσουν τους Κούρδους. Δημιουργία ασφαλούς ζώνης 20 μιλίων», αναφέρει σε ανάρτηση του στο «Twitter» o Αμερικανός Πρόεδρος.

Λίγο αργότερα, με δεύτερη ανάρτηση ο Τραμπ απηύθυνε προειδοποίηση και στους Κούρδους λέγοντας: «Ομοίως, δεν θέλουμε οι Κούρδοι να προκαλέσουν την Τουρκία. Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ για καταστροφή του ISIS στη Συρία-φυσικοί εχθροί. Και εμείς επωφεληθήκαμε, αλλά τώρα είναι καιρός να φέρουμε τα στρατεύματά μας πίσω στην πατρίδα. Σταματήστε τον ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ!».

Όπως ήταν φυσικό η ευθεία απειλή Τραμπ προς την Άγκυρα δεν έμεινε αναπάντητη, με τον Ibrahim Kalin, εκπρόσωπο τύπου του Ερντογάν, να δηλώσει: «Κύριε Τραμπ, οι τρομοκράτες δεν μπορεί να είναι συνεταίροι και σύμμαχοι σας. Η Τουρκία περιμένει από τις ΗΠΑ να τιμήσουν τη στρατηγική μας συνεργασία και δεν θέλει να επισκιαστεί από τρομοκρατική προπαγάνδα. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του DAESH, PKK, PYD και YPG. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίων όλων αυτών».