Η γερμανική FFG (Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft) παρουσίασε το τεθωρακισμένο όχημα Genesis, πλήρους υβριδικής τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (8 x 8) με υβριδικό σύστημα κίνησης και με ανεξάρτητη κίνηση και ταχύτητα σε κάθε τροχό. Το όχημα που παρουσιάστηκε είναι λειτουργικό, δηλαδή μπορεί να εκτελέσει δοκιμές πεδίου, ενώ ενσωματώνει πύργο μάχης της Kongsberg με πυροβόλο των 30 χιλιοστών. Η παρουσίαση του έγινε στη διάρκεια του συμποσίου «Current Challenges and Perspectives of Medium-Sized Defense Technology Companies as a Driver for Capability Maintenance and Technology Innovation», που έγινε στη Γερμανία, στις 22-23 Σεπτεμβρίου.

Το Genesis έχει σπονδυλωτή σχεδίαση και κατασκευή, όπως το Boxer, με τη δυνατότητα προσθαφαίρεσης μονάδων αποστολής (Mission Modules) στο ίδιο όχημα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το Genesis ενσωματώνει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ισχύος 1.368 kW. Η γεννήτρια πετρελαίου χρησιμοποιείται για την παραγωγή της ενέργειας, η οποία αποθηκεύετε σε συσσωρευτές και διοχετεύεται στους τροχούς. Η κίνηση του οχήματος επιτυγχάνεται μέσω της ρύθμισης της ροπής στρέψης των τροχών, συνολικά ή ξεχωριστά. Επειδή το όχημα δεν ενσωματώνει συμβατικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, έχει μειωμένο κόστος υποστήριξης, ενώ, σύμφωνα με την FFG, η κίνηση του Genesis είναι λιγότερο θορυβώδης.

Το όχημα έχει μήκος 8,25 μέτρα, πλάτος 2,25 μέτρα και ύψος 2,4 μέτρα. Το βάρος μάχης, στην έκδοση μάχης, είναι 40 τόνοι, ενώ επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα, επί οδού, άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα. Μπορεί να κινηθεί σε ανηφόρα κλίσης 60% και σε δρόμο με πλευρική κλίση 30%. Με αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση και με ταχύτητα 40 χιλιόμετρα την ώρα, η εμβέλεια του είναι 150 χιλιόμετρα, ενώ με τη χρήση της γεννήτριας πετρελαίου και με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα, η εμβέλεια αυξάνει τα 600 χιλιόμετρα.