Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας, το Νέο Δελχί συμφώνησε με τη Μόσχα για τη ναυπήγηση τεσσάρων επιπλέον φρεγατών Krivak III έναντι του ποσού των $ 3,1 δισεκατομμυρίων. Τα τέσσερα πλοία, τα οποία καλούνται από την Ινδία «Βελτιωμένη Κλάση Krivak III», θα ναυπηγηθούν δύο στη Ρωσία, από τα ναυπηγεία Yantar Shipyard, και δύο στην Ινδία, από τα ναυπηγεία Goa. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τέσσερα χρόνια από τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου, το οποίο συνοδεύεται και από μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας προς την Ινδία.

Μέχρι στιγμή το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί σε υπηρεσία έξι φρεγάτες Krivak III κλάσης Talwar, οι οποίες ναυπηγήθηκαν την περίοδο 1999-2013 και παραδόθηκαν την περίοδο 2003-2013. Αρχικά πρόθεση της Ινδίας ήταν και τα τέσσερα πλοία να ναυπηγηθούν στην Ινδία, αλλά τελικά τα δύο πλοία που θα ναυπηγηθούν στη Ρωσία, έχουν ήδη ξεκινήσει να ναυπηγούνται για λογαριασμό του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο δεν θα τα παραλάβει τελικά λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Οι φρεγάτες Krivak III κλάσης Talwar έχουν εκτόπισμα 4.050 τόνων σε πλήρη φόρτο και είναι εξοπλισμένες με 24 αντιαεροπορικά βλήματα μέσου βεληνεκούς 3S90E Shtil-1 μέγιστου βεληνεκούς 50 χιλιομέτρων, 8 αντιαεροπορικά βλήματα 9K310 Igla-1 μέγιστου βεληνεκούς 5 χιλιομέτρων, 8 βλήματα κατά πλοίων Club-S/-N μέγιστου βεληνεκούς 200-300 χιλιομέτρων, ένα ναυτικό πυροβόλο A-190E των 100 χιλιοστών, ένα σύστημα εγγύς προστασίας (CIWS) Kashtan, δύο δίδυμους εκτοξευτές τορπιλών των 533 χιλιοστών και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών RBU-6000 μέγιστου βεληνεκούς 5,8 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο κατηγορίας Ka-28/-31.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *