Στη γαλλική Naval Group κατέληξε τελικά το πρόγραμμα της Αργεντινής, για την προμήθεια τεσσάρων (4) περιπολικών πλοίων ανοιχτής θαλάσσης. Συγκεκριμένα, τα γαλλικά ναυπηγία και η λατινοαμερικανική χώρα συμφώνησαν για την πώληση ενός μεταχειρισμένου και τη ναυπήγηση τριών (3) νέων περιπολικών πλοίων, με βάση τη σχεδίαση Gowind, έναντι του ποσού των $ 363 εκατομμυρίων. Τα πλοία θα είναι μήκους 87 μέτρων και εκτοπίσματος περί των 1.000 τόνων.

Από τα τέσσερα πλοία, το ένα (το L’ Adroit) είναι ήδη έτοιμο, ενώ τα υπόλοιπα τρία (3) θα ναυπηγηθούν νέα. Το L’ Adroit ναυπηγήθηκε το 2011 και πριν παραδοθεί στην Αργεντινή, το 2019, θα επιθεωρηθεί, θα συντηρηθεί και θα τροποποιηθεί ελαφρών. Τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχουν αναλάβει δύο γαλλικές και μια ισπανική τράπεζα. Το πρόγραμμα έρχεται να αναζωογονήσει το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, μετά από 10 χρόνια παρακμής και συρρίκνωσης, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Comments

  1. 6 gowind 1000 με NS-100 και με 76άρι θα ήταν λουκούμι για την ελληνική ακτοφυλακή. Σκάφη που θα ήταν for but not with με τον εξοπλισμό που προβλέπεται για αυτά τα σκάφη και το κυριότερο με συμμετοχή ευρωπαικών κονδυλίων. Έτσι αποσύρεις τα 6 παμπάλαια παράκτια περιπολικά και τις 2 asheville, με ανακατεύθυνση των πόρων κάπου αλλού(ίσως ΜΕΚΟ;)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *