Τα τουρκικά ναυπηγεία ARES παρουσίασαν δύο νέες εκδόσεις του ταχύπλοου σκάφους ARES-32, μια εκ των οποίων εφοδιασμένη με βλήματα προσβολής πλοίων και χερσαίων στόχων Çakir. Τα σκάφη έχουν μήκους 32 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα άνω των 45 κόμβων (83 χιλιόμετρα την ώρα). Μπορεί να επιχειρεί σε Κατάσταση Θαλάσσης 6 και επιτυγχάνει τυπική εμβέλεια 2.000 ναυτικών μιλίων (3.700 χιλιόμετρα).

Η έκδοση ARES-32 Predator ενσωματώνει δύο βλήματα Çakir και τετραπλό εκτοξευτή βλημάτων καθοδήγησης λέιζερ L-UMTAS. Ο Çakir είναι βλήμα τεχνολογίας Cruise και μπορεί να εκτοξευτές από χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές πλατφόρμες (αεροσκάφη και UAV). Μπορεί να εφοδιαστεί με διάφορους αισθητήρες, ενώ μπορεί να ενσωματώσει κεφαλή για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου ή πολεμική κεφαλή για επιχειρήσεις κρούσης.

ARES-32 Dagger (το ARES-32 Predator απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία).

Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 150+ χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την Roketsan το Çakir έχει τη δυνατότητα επιλογής σημείου του στόχου που θα προσβάλει. Επίσης μπορεί να δεχθεί ενημέρωση δεδομένων εν πτήση και αλλαγή πορείας/στόχου. Επιπλέον, τέσσερα βλήματα μαζί μπορούν να λειτουργήσουν ως σμήνος και να εκμεταλλευτούν την ικανότητα ενσωμάτωσης διάφορων απειλών: Ένα βλήμα να ενσωματώνει κεφαλή ηλεκτρονικού πολέμου και να παρεμβάλει τα εχθρικά συστήματα και τα άλλα τρία βλήματα να ενσωματώνουν συμβατική πολεμική κεφαλή και να εκτελεί την προσβολή.

Η έκδοση ARES-32 Dagger δεν ενσωματώνει βλήματα Çakir, αλλά δύο τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων L-UTMAS. Και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν και τηλεχειριζόμενο πύργο για πυροβόλο των 25 ή των 30 χιλιοστών και δύο πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών. Επίσης, και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών, ηλεκτροπτικό αισθητήρα, και σκάφος RHIB.