Σε συνέχεια της πρώτης μας αναφοράς μας το πρωί για τη κυριαρχία της ΠΑ και των ελληνικών F-16 Block 52+ πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο νεότερες πληροφορίες και στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η τακτική της ΠΑ ήταν τέτοια που εξάντλησε τα καύσιμα των τουρκικών ιπτάμενων τάνκερ τα οποία έχουν ως αποστολή την απρόσκοπτη παροχή καυσίμων στα τουρκικά F-16 ώστε να βρίσκονται διαρκώς πάνω από τη Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.

Οι επιτελείς της ΠΑ γνωρίζοντας αυτό το τουρκικό πλεονέκτημα αναζήτησαν τρόπους και τακτικές ώστε να το εξαλείψουν όπως και έπραξαν επιτυχώς. Με παραπλανητικές ενέργειες και κινήσεις τα ελληνικά γεράκια ανάγκασαν τους Τούρκους να εμπλακούν σε χώρους και χρόνους όπου επιθυμούσε η ΠΑ, αφήνοντας εναέρια περάσματα για τα άλλα ελληνικά μαχητικά δίχως οι Τούρκοι να μπορούν να έχουν παντού παρουσία.

Στις σκληρές αερομαχίες και εμπλοκές που ακολούθησαν τα ελληνικά F-16 Block 52+ κυριάρχησαν παρά το γεγονός πως οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν την Ανατολική Μεσόγειο ως «δικό τους χώρο» λόγω εγγύτητας από τα παράλια.