Στη διάρκεια συνεδρίου της AUSA (Association of the United States Army), τον Οκτώβριο, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Αμερικανικού Στρατού, Στρατηγός James McConville,  δήλωσε ότι το 2023 από τα 35 εξοπλιστικά προγράμματα που «τρέχουν» για τον Αμερικανικό Στρατό τα 24 θα βρίσκονται στο πεδίο και στη διάθεση του Στρατού ή σε φάση πρωτότυπου. Από τα 35 προγράμματα τα 31 διαχειρίζεται η Διοίκηση του Μελλοντικού Στρατού (Army Futures Command), ενώ τέσσερα διαχειρίζεται το Γραφείο Ταχείας Ικανότητας και Κρίσιμων Τεχνολογιών (Rapid Capabilities and Critical Technologies Office). Τα 24 προγράμματα είναι:

1/ PrSM (Precision Strike Missile): Νέο τακτικό πυραυλικό σύστημα εδάφους-εδάφους με αυξημένο βεληνεκές (500 χιλιόμετρα) προς αντικατάσταση των εν υπηρεσία ATACMS (Army Tactical Missile System). Το PrSM ικανοποιεί τους περιορισμούς των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών περί υπό-πυρομαχικών. Έχει σχεδιαστεί με ανοιχτή αρχιτεκτονική για να είναι εύκολη η αναβάθμιση του στο μέλλον. Αποστολή του είναι η παροχή πυρών υποστήριξης ακριβείας, ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες σε σχηματισμούς επιπέδου Ταξιαρχίας και άνω.

2/ ERCA (Extended Range Cannon Artillery): Νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο (Μ-1299) των 155 χιλιοστών. Το M-1299 θα επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές τουλάχιστον 70 χιλιομέτρων, με επιθυμητή τιμή τα 100 χιλιόμετρα, μέσω της υιοθέτησης νέων πυρομαχικών και μακρύτερης κάνης μήκους 58 διαμετρημάτων.

3/ LRHW (Long Range Hypersonic Weapon): Υπερηχητικά βλήματα (Dark Eagle) προσβολής μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλης μέγιστης ταχύτητας (άνω των Mach 5). Το σύστημα θα είναι χερσαίο, επί τροχοφόρου οχήματος και κάθε όχημα θα πρέπει να μεταφέρει δύο βλήματα έτοιμα προς βολή. Η φιλοσοφία πίσω από το πρόγραμμα LRHW είναι ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να φτάσουν στο όριο της ατμόσφαιρας της γης και έτσι να παραμείνουν εκτός βεληνεκούς των αντιπυραυλικών συστημάτων. Από την άλλη η μεγάλη του ταχύτητα, σε συνδυασμό με το μεγάλο του βεληνεκές, θα δώσει στον Αμερικανικό Στρατό ένα μέσο προσβολής στόχων παντού στον κόσμο, εντός λεπτών.

4/ MRC (MidRange Capability): Υπερηχητικά βλήματα προσβολής μέσου βεληνεκούς. Το πρόγραμμα έχει αναλάβει η Lockheed Martin. Η μεικτή πυροβολαρχία πυραυλικών συστημάτων BGM-109 Tomahawk και SM-6 (RIM-174 Standard Extended Range Active Missile) θα αποτελείται από τέσσερα οχήματα με τέσσερα βλήματα έκαστο (υπό την ονομασία Typhoon), ένα όχημα διοίκησης, ένα όχημα υποστήριξης και ένα όχημα ανεφοδιασμού με τέσσερα βλήματα. Τα οχήματα-εκτοξευτές θα ενσωματώνουν τα συστήματα Mk.41 VLS (Vertical Launch System). Ο SM-6 είναι υπερηχητικό βλήμα αεράμυνας περιοχής, μέγιστου βεληνεκούς 240 χιλιομέτρων και επιχειρησιακού υψομέτρου 110.000 ποδών (33.500 μέτρα), ενώ τα BGM-109 Tomahawk είναι υποηχητικά βλήματα προσβολής μέγιστου βεληνεκούς 1.300-2.500 χιλιομέτρων, ανάλογα της έκδοσης.

5/ AMPV (Armored MultiPurpose Vehicle): Νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης για την αντικατάσταση των M-113. Το AMPV έχει σχεδιαστεί ως ένα τεθωρακισμένο όχημα δεύτερης γραμμής, καλά θωρακισμένο. Συνολικά, ο Αμερικανικός Στρατός θέλει 2.897 AMPV, προϋπολογισμένου κόστους $ 11,7 δισεκατομμυρίων, σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις (μεταφοράς προσωπικού, διοίκησης, μεταφοράς όλμου των 120 χιλιοστών, διακομιδής τραυματιών και νοσηλείας και περίθαλψης τραυματιών στο πεδίο της μάχης).

6/ RCV (Robotic Combat Vehicle): Νέα οικογένεια μη-επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων.

7/ MPF (Mobile Protective Firepower): Νέο ελαφρύ άρμα μάχης για την ενσωμάτωση μιας Ίλης Ελαφρών Αρμάτων Μάχης δύναμης 14 αρμάτων σε κάθε Τάγμα Πεζικού των Μηχανοκίνητων και Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών του Αμερικανικού Στρατού. Στόχος είναι τα Τάγματα Πεζικού να αποκτήσουν αυτόνομη ισχύ πυρός, έτσι ώστε να μην ζητούν υποστήριξη από τις Επιλαρχίες, άρα οι Επιλαρχίες να διατηρούν ακέραιη την μαχητική ισχύ και τη δύναμη πυρός που διαθέτουν.

8/ FUA/FTUAS (Future Unmanned Aircraft Systems/Future Tactical Unmanned Aircraft System): Νέα οικογένεια μη-επανδρωμένων αεροχημάτων.

9/ Νέο ενοποιημένο τακτικό δίκτυο επικοινωνιών.

10/ COE: CPCE/MCE (Common Operating Environment: Command Post Computing Environment/Mounted Computed Environment): Νέο περιβάλλον/λογισμικό για διοίκηση και έλεγχο.

11/ CPI2 (Command Post Integrated Infrastructure): Κοινή υποδομή διοικητικών σταθμών.

12/ MAPS (Modular Active Protection Systems): Νέο ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων, τακτικών οχημάτων και φορτηγών και αρμάτων μάχης.

13/ DAPS (Dismounted Assured Positioning, Navigation, and Timing System): Νέο φορητό σύστημα προσανατολισμού και πλοήγησης για το Πεζικό.

14/ MSHORAD (ManeuverShort Range Air Defense): Νέο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς με ικανότητα αναχαίτισης και UAV.

15/ Απόκτηση ικανότητας, αντίστοιχης του αντιαεροπορικού/αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome.

16/ LTAMDS (Lower Tier Air and Missile Defense Sensor): Νέο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα, ικανό να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει προηγμένες απειλές, όπως οι υπερηχητικοί πύραυλοι.

17/ AIAMD (Army Integrated Air and Missile Defense): Νέο ολοκληρωμένο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα.

18/ DE MSHORAD (Directed Energy ManeuverShort Range Air Defense): Νέο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα με βάση το λέιζερ.

19/ NGSW (Next Generation Squad Weapon): Νέο τυφέκιο και πολυβόλο των 6,8 χιλιοστών.

20/ IVAS (Integrated Visual Augmentation System): Ατομικό σύστημα επαύξησης της πραγματικότητας για το στρατιώτη.

21/ ENVGB (Enhanced Night Vision GoggleBinocular): Νέο σύστημα νυχτερινής όρασης για το στρατιώτη.

22/ RVCT (Reconfigurable Virtual Collective Trainer): Νέο εκπαιδευτικό βοήθημα βασισμένο στην εικονική πραγματικότητα.

23/ SiVT (IVAS Squad Immersive Virtual Trainer): Νέο εκπαιδευτικό βοήθημα επιπέδου Ομάδας βασισμένη στην εικονική πραγματικότητα.

24/ OWT/TMT/TSS (One World Terrain/Training Management Tools/Training Simulation Software): Νέο σύστημα και λογισμικό διαχείρισης της εκπαίδευσης.