Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η εικόνα με τα κορυφαία συστήματά MLRS στη Ζώνη Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Η φωτογραφία προς αποφυγή παρεξήγησης ως προς το ζήτημα της ανάδειξης διαβαθμισμένων πληροφοριών προέρχεται απο το ΓΕΣ μέσω δελτίου τύπου.

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για αναβάθμιση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, οργανώνει και διεξάγει ασκήσεις και άλλες επιχειρησιακές δραστηριότητες, ημέρα και νύχτα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως και 01 Φεβρουαρίου 2019, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) και ενεργοποίηση τμημάτων επιφυλακής.

Η άριστη οργάνωση και διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα, την υψηλή μαχητική ισχύ και ετοιμότητα αποτροπής κάθε απειλής από όπου κι αν προέρχεται.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως και 01 Φεβρουαρίου 2019, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) και ενεργοποίηση τμημάτων επιφυλακής.

Η άριστη οργάνωση και διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα, την υψηλή μαχητική ισχύ και ετοιμότητα αποτροπής κάθε απειλής από όπου κι αν προέρχεται.

Συγκεκριμένα είχαμε τονίσει: Το όπλο του Πυροβολικού με καταλυτική δράση στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων απέκτησε νέες δυνατότητες ικανό να προσβάλει στόχους σε στρατηγικό βάθος στα μικρασιατικά παράλια μέσω της μεταφοράς ικανού αριθμού πυραυλικών συστημάτων στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. 

Το defencereview.gr είχε τοποθετηθεί σχετικά στο παρακάτω άρθρο:

Comments

  1. Και που ξερεις οτι δεν ηταν «απο χθες»;;
   Επισης στο αλλο σχολιο σου, αυτο το πυρομαχικο υπαρχει στο οπλοστασιο, και ειναι το M26A1/2

   1. Ξερω ότι δεν υπάρχει απο χθες γιατί ο συνολικός αριθμός τους δεν επαρκεί να καλύψει τουλάχιστον τα 3 μεγαλα νησιά της ΑΣΔΕΝ, με 9-12 MLRS ανά νησί.

    Το M26A1/2 υπάρχει ασφαλώς αλλα σε μικρότερες εμβέλειες αλλά έχει σταματήσει να παράγεται, σε λίγο θα που λήξουν οι ρουκέτες τι θα γίνει ακριβώς;

    Δεν θα έπρεπε με βοήθεια από το εξωτερικό να αρχίσουμε να παράγουμε μια τέτοια ρουκέτα, δεδομένων των διεθνών περιορισμών;

    1. Δυο σύντομες παρατηρήσεις:
     Με τον Στεφανή το θέμα των μεταχειρισμένων εκτοξευτών από τις ΗΠΑ είχε φτάσει πολύ κοντά αλλά το θέμα είναι ότι έπρεπε να πάρουμε και να εκσυγχρονίσουμε και μετά να εκσυγχρονίσουμε και τα δικά μας, οπότε το κόστος ανέβαινε αρκετά.
     Ακόμα και με Μ26 γίνεται καλή δουλειά. Μια χαρά χτυπάς αποβατικά, συγκεντρώσεις στα παράλια κτλ.

     1. Υπάρχει και η Γαλλία, υπάρχει και η Γερμανία για μεταχειρισμένα Μ270.

      Είχα κάνει ένα σχόλιο χθες για το θέμα και δεν το βλέπω, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σώσιμο μηνυμάτων;

 1. Εντύπωση θα προκαλούσε αν κάποια συστήματα στα πλαίσια άσκησης, έκαναν βολές από το κατάστρωμα κάποιας Φρεγάτας ή Αρματαγωγού. Δεν προκαλεί εντύπωση που έχουμε Μ270 στα νησιά.

  Βολή HIMARS από πλοίο LPD
  https://www.youtube.com/watch?v=mnKjU75cGNI

  Οι Γάλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν από τα LPD τους, για να παράσχουν υποστήριξη στις αποβιβαζόμενες δυνάμεις τους από τα πλοία.

  http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2016/january-2016-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/3479-french-navy-looking-to-deploy-army-mlrs-from-lhds-for-coastal-fire-support-missions.html

  Τώρα έγινε ευρύτερα γνωστό, στα πλαίσια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Τουρκία πιθανόν, για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε.

  Το θέμα είναι ότι ο αντίπαλος έχει πολύ περισσότερα πυραυλικά συστήματα από μας, τα οποία είναι δικής του κατασκευής και δεν περιορίζεται από κανέναν για το πόσα έχει, που και πως θα τα χρησιμοποιήσει.

 2. Μεταχειρισμένα MLRS απο τις ΗΠΑ το λέμε και το ξαναλέμε έπρεπε να τα είχαμε ήδη κλειδώσει. Το ίδιο και με την αναβάθμιση. Αγορά MGM-168 ATACMS Block-IVA. Αγορά GMLRS – AW – ER. Αναβάθμιση των MGM-140 ATACMS με το πρόγραμμα TACMS-SLEP. Συμμετοχή στο πρόγραμμα DEEPSTRIKE με μελλοντική αγορά πυραύλων DEEPSTRIKE και σχετική πιστοποίηση των εκτοξευτών. Συμμετοχή στο πρόγραμμα μετατροπής των πυραυλων σε ASBM

  1. Πέρα από τους ATACMS, καλές οι ρουκέτες ακριβείας, αλλά είναι ακριβές και να χτίσεις απόθεμα, χρειάζεται και μια φθηνή ρουκέτα θραυσμάτων εμβέλειας 45-50Km

   1. Γενικά πρέπει να τουμπανιάσουμε το Αιγαίο με έξυπνα πυραυλικά συστήματα που από μόνα τους είναι ο ορισμός της Αποτροπής. Αρκεί να δει κανείς τη δυνατότητα ένα ΜLRS να χτυπήσει τα τουρκικά αποβατικά στη Σμύρνη ή από τη Ρόδο το Ακσάζ.

    1. Στα νησιά hummer με ASCOD AN TWQ-1 Avenger. ΤΟΜΑ με Boeing Maneuver SHORAD. MANPADS. Οχήματα με θέσεις για M2 BROWNING, FN M3M, M60E4. MBDA brimstone sea spear. MO-120 RT-61. Τροχοφόρα Α/Κ 155mm/52 ταχείας επέμβασης. Hawkeye -105mm.
     Για κλείδωμα του Αιγαίου, αύξηση του βεληνεκούς των πυροβόλων στα 70χλμ και προμήθεια ρουκετοβόλων συν MLRS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *