Το κινητό σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) Koral ανέπτυξε στα σύνορα με τη Συρία η Τουρκία. Το Koral αποτελείται από δύο αυτόνομες μονάδες τοποθετημένες επί τροχοφόρων οχημάτων 8 x 8. Η πρώτη μονάδα ενσωματώνει συστήματα συλλογής πληροφοριών (ELINT : Electronic Intelligence) και συστήματα Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures), ενώ η δεύτερη μονάδα ενσωματώνει έναν ενεργό παρεμβολέα.

Με άλλα λόγια η πρώτη μονάδα ευθύνεται για τον εντοπισμό του στόχου, ενώ η δεύτερη για την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος είναι της τάξεως των 100+ χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα αυτόματο σύστημα, ικανό να εντοπίζει και να δρα κατά πολλαπλών στόχων, τόσο κατά συστημάτων ραντάρ όσο και κατά των συστήματα διεύθυνσης/καθοδήγησης των βλημάτων. Το σύστημα βρίσκεται σε υπηρεσία από το Φεβρουάριο του 2016 στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, πιθανότατα σε αποστολές καταστολής αεράμυνας, σε συνδυασμό με τα ισραηλινά αιωρούμενα πυρομαχικά αντί-ραντάρ Harpy.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι το ότι από τη στιγμή που το Koral εκπέμπει μπορεί να εντοπιστεί από τα μαχητικά της ΠΑ, να στοχοποιηθεί και να εξουδετερωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *