Το κινητό σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) Koral ανέπτυξε στα σύνορα με τη Συρία η Τουρκία. Το Koral αποτελείται από δύο αυτόνομες μονάδες τοποθετημένες επί τροχοφόρων οχημάτων 8 x 8. Η πρώτη μονάδα ενσωματώνει συστήματα συλλογής πληροφοριών (ELINT : Electronic Intelligence) και συστήματα Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures), ενώ η δεύτερη μονάδα ενσωματώνει έναν ενεργό παρεμβολέα.

Με άλλα λόγια η πρώτη μονάδα ευθύνεται για τον εντοπισμό του στόχου, ενώ η δεύτερη για την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος είναι της τάξεως των 100+ χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα αυτόματο σύστημα, ικανό να εντοπίζει και να δρα κατά πολλαπλών στόχων, τόσο κατά συστημάτων ραντάρ όσο και κατά των συστήματα διεύθυνσης/καθοδήγησης των βλημάτων. Το σύστημα βρίσκεται σε υπηρεσία από το Φεβρουάριο του 2016 στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, πιθανότατα σε αποστολές καταστολής αεράμυνας, σε συνδυασμό με τα ισραηλινά αιωρούμενα πυρομαχικά αντί-ραντάρ Harpy.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι το ότι από τη στιγμή που το Koral εκπέμπει μπορεί να εντοπιστεί από τα μαχητικά της ΠΑ, να στοχοποιηθεί και να εξουδετερωθεί.