Δεδομένης της κρίσης στην Ουκρανία και της πιθανής στρατιωτικής εμπλοκής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο με τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται αναλυτικά από τα κυβερνητικά στελέχη για τα ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν λόγω της ενεργειακής κρίσης και των θεμάτων ασφάλειας του εφοδιασμού προς τη χώρα μας από το ρωσικό αέριο.

Εξετάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι κάλυψης των αναγκών σε φυσικό αέριο και κατέστη σαφές πως η χώρα θα δεν θα αντιμετωπίσει ζητήματα ενεργειακής τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν εναλλακτικές λύσεις με εισαγωγή αερίου από την Αίγυπτο μέσω πλοίων LNG και μεγαλύτερων ποσοτήτων αερίου από τον αγωγό TAP.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την ασφάλεια της τροφοδοσίας της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος.