Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 το Τμήμα της AHEPA HJ-04 Σόλων πραγματοποίησε δείπνο μετά βραβεύσεων έχοντας ως κύριο σκοπό την γνωστοποίηση και ευαισθητοποίηση σε μια σειρά δράσεων προς όφελος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για μια προσπάθεια συνεισφοράς προς το ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης μετά από εισαγωγική ομιλία του Past President και Legal Advisor του Τμήματος Χρήστου Φασλή όσων αφορά το αντίκτυπο του Τμήματος και της AHEPA στον Ελληνισμό, ο Πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ και Director της Επιτροπής Βετεράνων του Τμήματος HJ-04 Αντιστράτηγος ε.α Ι. Μπαλτζώης παρέδωσε τιμητική πλακέτα προς τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή κάνοντας αναφορά στην κοινωνική συνεισφορά του, την αδιαμφισβήτητη ικανότητα και ηθική του αλλά και τις εξαιρετικές υπηρεσίες του προς την Πατρίδα.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Αλέξανδρος Δήμας έκανε αναφορά στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του Τμήματος με ανερχόμενες δωρεές προς το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και μετέφερε μήνυμα του Κυβερνήτη της AHEPA Ελλάς Χ. Καραπιπέρη που χαιρετίζει τις προσπάθειες αυτές με μεγάλη διάθεση υποστήριξης.

Στην συνέχεια αποδόθηκαν Τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Επίλεκτου Σώματος Διασωστών Ελλάδος κ. Γεώργιο Ρουμελιώτη για την σημαντικότατη κοινωνική συνεισφορά και το εξαιρετικό έργο των ομάδων του στις ακραίες καταστροφές που βίωσε η χώρα καθώς και στην κ. Δήμητρα Κούβαρη την πρώτη Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Μανιατών για το πολύ επιτυχημένο έργο της όσον αφορά την έρευνα και μελέτη της ιστορίας αλλά και ανάδειξη της συνεισφοράς της Μάνης στην εθνική δημιουργία τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και των αρχαιολογικών θησαυρών.

Επίσης παραδόθηκαν βραβεία από τον Χρήστο Φασλή καθώς και τον Αντιπρόεδρο Σωτήρη Στασινόπουλο στα εξέχοντα μέλη του Τμήματος Λευτέρη Χρυσοφάκη (Director Shipping Committee) για την ευγενική χειρονομία του Ναυπηγείου του Saint Nicolas να επισκευάσει το μεγάλο και σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος” άνευ κόστους αλλά και στους Γεώργιο Τσώνη (Director Charity Committee) και Αντώνη Παπανικολάου (Member of the Charity Board) για την συνεισφορά τους προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Ο Πρόεδρος έκλεισε την ομιλία αναδεικνύοντας την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού αλλά και στην αναγνώριση της αξίας του έργου των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.