Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πολλές διαπιστώσεις, ευχολόγια για βελτίωση των διμερών σχέσεων, αλλά δεν προέκυψε κάτι το ουσιαστικό: «Συζητήσαμε για την εμβάθυνση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε όλους τους επιμέρους κλάδους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Για το εμπόριο και την ενέργεια, ο Ρώσος Πρόεδρος υπερθεμάτισε την αύξηση του διμερούς εμπορίου την τελευταία διετία, ενώ υπογράμμισε-υπενθύμισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η Μόσχα παρέχει στην Αθήνα «πάνω από το 50% του φυσικού αερίου και το 10% του πετρελαίου». Επίσης, δήλωσε ότι οι δύο χώρες εξετάζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στους υπό σχεδίαση αγωγούς φυσικού αερίου.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τους ιστορικούς δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και Ρωσία, σημείωση το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και δήλωσε ότι η Αθήνα ασκεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Οι δύο ηγέτες υποβάθμισαν επίσης το περιστατικό της απέλασης Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το μόνο ουσιαστικό σημείο ήταν όταν ο κ. Τσίπρας έθεσε στον Πούτιν το ζήτημα της αμυντικής συνεργασίας Ρωσίας-Ελλάδας και την πώληση των S-400.