Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα Ιταλίδα ομόλογο του Τζόρτζια Μελόνι. Η συνάντηση είχε έντονο διπλωματικό στίγμα καθώς η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τη σύναψη αμυντικής συμφωνίας με την Ιταλία και παράλληλα τη ανάληψη πρόσκτησης των νέων ιταλικών κορβετών Doha για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) από τα ιταλικά ναυπηγεία της Ficantieri.

Η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης στο ανακοινωθέν της σημειώνει: «Η φιλική αυτή συνάντηση επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, επί των κύριων θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας, με ιδιαίτερη αναφορά στη σταθερότητα και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Προέκυψε το κοινό ενδιαφέρον για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ρώμης με την Αθήνα, και διμερώς».

Χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συνάντηση με τους διαπιστευμένους αμυντικούς συντάκτες υπενθύμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε οι δυο κυβερνήσεις να προχωρήσουν στη σύναψη αμυντικής συμφωνίας.