Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo), για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την προετοιμασία των εργασιών της Διάσκεψης Εταιρικής Σχέσης για το Σουδάν, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

Comments

  1. Τώρα με τη μάσκα ο καρνάβαλος δεν θα μπορεί και να χαζογελάει όπως το καλοκαίρι όταν οι Τούρκοι έκαναν γεωτρήσεις μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ και ο Δένδιας χαζογελούσε και έλεγε πως τζάμπα ψάχνουν οι Τούρκοι στις λάσπες και δεν θα βρούνε τίποτα.

    Σύμφωνα με τη «λογική» Δένδια αν έρθουν κλέφτες στο σπίτι σας να χαζογελάτε και να λέτε τους κλέφτες πως τζάμπα ψάχνουν και δεν θα βρούνε τίποτα!

    Τέτοια καρναβάλια μας κυβερνάνε και η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.

  2. Από την στιγμή που ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ε.Ε., ούτε το ΝΑΤΟ δεν βάζουν χαλινάρι στα τουρκομογγολα, θα πρέπει επιτελούς να δημιουργηθεί μεσογειακή δύναμη από τις χώρες που διαφωνούν με τις πρακτικές της Άγκυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *