Ο Αμερικανικός Στρατός υπέγραψε συμβόλαιο, ύψους $ 376 εκατομμυρίων, με την BAE Systems για τη φάση σχεδίασης και ανάπτυξης του νέου ελαφρού άρματος μάχης, στο πλαίσιο του προγράμματος MPF (Mobile Protected Firepower). Το συμβόλαιο αφορά και στην ανάπτυξη και την παραγωγή των πρωτότυπων, ενώ ενσωματώνει δικαίωμα προαίρεσης για τη παραγωγή χαμηλού ρυθμού.

Το νέο ελαφρύ άρμα μάχης αναμένεται να εξοπλίσει τις ταξιαρχίες IBCT (Infantry Brigade Combat Team) του Αμερικανικού Στρατού με μια πλατφόρμα ευέλικτη, θωρακισμένη με δυνατότητα εκτέλεσης βολών με μεγάλη ακρίβεια. Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου η BAE Systems θα πρέπει να αποδώσει 12 πρωτότυπα.

Το όχημα που προτείνει η BAE Systems έλκει την καταγωγή του από το M8 AGS (Armored Gun System), έχει χαμηλή σιλουέτα, αυτόματο σύστημα γέμισης, το πυροβόλο M35 των 105 χιλιοστών και μέγιστο ρυθμό βολής 12 βλήματα ο λεπτό. Η πρόταση της BAE Systems είναι αερομεταφερόμενη από αεροσκάφη τύπου C-17.

Comments

  1. Και στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να καταργηθεί το διαμετρημα των 105mm.Τελικα η προσπάθεια αυτό αφοπλισμό που ξεκίνησε πριν 15 περίπου χρόνια καλά κρατεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *