Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της επίλυσης του ονόματος της ΠΓΔΜ μετά τη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Υπάρχει συμφωνία, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση και η ονομασία είναι erga omnes: σημειώνουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές παρέπεμψαν για περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα λεπτά.

Την ύπαρξη συμφωνίας επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο έλληνας πρωθυπουργός από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου μετέβη για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «υπάρχει συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, δηλαδή Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση».

Ως επικρατέστερη ονομασία φαίνεται να προκρίνεται η Βόρεια Μακεδονία, Severna Makedonija, Republic of Northern Macedonia.

Comments

  1. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «υπάρχει συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, δηλαδή Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση».

    ψευτράκο ΑΛ6 δεν είναι «Erga omnes»..
    Η συμφωνία προβλέπει ότι ειδικά οι Έλληνες δεν θα αποκαλούν τους κατοίκους των Σκοπίων ως «Macedonians/ Citizens of the Republic of North Macedonia», αλλά ως πολίτες της «Severna Makedonja»…όλοι οι υπόλοιποι…ναι…με την υποσημείωση στο εδάφιο 4 παράγραφος 2 ότι οι συγκεκριμμένοι Μακεδόνες είναι Σλάβοι και δεν έχουν σχέση με την ελληνικη πολιτιστική κληρονομιά…τρίχες μπαρμπούτσαλα και σανό,…μπολικο σανό.
    Επίσης,…μια συμφωνία για ονομασία χώρας που ονομάζεται….ΒΟΡΕΙΑ Μακεδονία κάνει ΑΜΕΣΑ παραπομπή σε χώρα του στυλ….βόρειος Κορέα, νότιως Κορέα…και απο κάτω…υπάρχουν Νότια Μακεδονία…αλλά η βόρεια έχει «Μακεδόνες» της βόρειας Μακεδονίας η νότια….τί σκατά έχει..;;; Μακεδόνες…της νότιας φυσικά…μάγκες πιο σκατά δεν μπορούσατε να τα κάνετε. Μια ονομασία θα ταιριαζε ΜΟΝΟΝ….Σλαβομακεδονία και γλώσσα σλαβομακεδονική. όλα τα υπόλοιπα είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *