Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Kommersant», η οποία επικαλείται πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, στα τέλη του 2018 η Αίγυπτος και η Ρωσία υπέγραψαν συμβόλαιο, ύψους $ 2 δισεκατομμυρίων, για την προμήθεια πάνω από 12 μαχητικών αεροσκαφών Su-35, με πιθανότερο αριθμό τα 24. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα όπλα και η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών.

Το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε στα τέλη του 2018 και οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020 και να ολοκληρωθούν το 2021. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα Su-35 αναμένεται να αντικαταστήσουν σε υπηρεσία τουλάχιστον ισάριθμα παλαιά MiG-21 και έκδοχα των κινεζικών J-7.

Comments

 1. Η Αίγυπτος είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απο την Ελλάδα, δεν σταματάει όμως να εξοπλίζεται με συνεχόμενες κινήσεις

  1. καλά οκ. μην τα παραλέμε. εντάξει εδώ το έχουμε παρακάνει με το θέμα των εξοπλισμών και της επιδοματικής πολιτικής, αλλά δε νομίζω να θέλαμε να ζούμε σε ένα κράτος με μόνη έγνοια πως θα πάρει τα πιο σύγχρονα όπλα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει βασικές ανάγκες επιβίωσης του λαού.

   1. Ως Έλληνες το έχουμε λύσει αυτό το θέμα αιώνες τώρα. Παν μέτρον άριστον.
    Δεν είναι ανάγκη να έχουμε μια πρακτική άκρων.
    Ούτε ο λαός να ζει στην ένδεια, ούτε όμως να απαξιώνει την άμυνά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *