Παγωμάρα επικρατεί στις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας μετά τη χθεσινή απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα δύο Ρώσων πολιτών. Η Μόσχα απάντησε ότι θα ανταποδώσει στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη κίνηση.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε δύο Ρώσους πολίτες γίνονται για παράνομη δραστηριότητα στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», το οποίο επικαλείται πηγή από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) η Αθήνα είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα από τις 6 Ιουλίου για τη δράση των δύο διπλωματών και πολιτών της και ότι έπρεπε να φύγουν από τη χώρα. Όταν αυτό δεν έγινε η Αθήνα προχώρησε στις απελάσεις και στην απαγόρευση εισόδου.

Πλέον, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, η «μπάλα» βρίσκεται στο γήπεδο της Μόσχας και οι κινήσεις της Ρωσίας, στο εξής, θα δείξουν το δρόμο των Ελληνορωσικών σχέσεων, εάν δηλαδή θα είναι ομαλές η θα υπάρξει ένταση.