Σε θερμό κλίμα συνεχίζεται η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Κύπρου,  Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ. Οι δύο Έλληνες ηγέτες βρίσκονται στο Ισραήλ, όπου, μαζί με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου θα συμμετάσχουν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, κάτι που επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, φυσικά με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, από το Κατάρ, όπου επισκέπτεται, δήλωσε: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε … Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».

Εντωμεταξύ, σήμερα στις 08:43 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο, αμέσως μετά της απογείωση του ελικοπτέρου, που μετέφερε τον Υπουργός Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τους Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ. Είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών 1 λεπτό νωρίτερα. Η υπέρπτηση έγινε σε ύψος 4.000 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 08:44.

Ακολούθησαν δύο νέες υπερπτήσεις, από δύο τουρκικά F-16, πάνω από τις Οινούσσες, στις 10:43, με επαλαμβανόμενες υπερπτήσεις, στις 10:48 και στις 10:59, αντίστοιχα, από μεγάλο ύψος, ενώ άλλα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά.