Την προβλεπόμενη από την Ελληνική Νομοθεσία οδό έχει πάρει η υπόθεση του Τούρκου πολίτη, αγρότη στο επάγγελμα, εργαζόμενο στο Δήμο Αδριανούπολης, ο οποίος συνελήφθηκε χθες, Τετάρτη 2 Μαΐου, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Για τον κρατούμενο, ο οποίος διανυκτέρευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας, σχηματίστηκε η σχετική διαδικασία και σήμερα θα απολογηθεί, αν δεν ζητήσει αναβολή, στον Εισαγγελέα για την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος πολίτης συνελήφθηκε στις Καστανιές του Έβρου, κοντά στο σημείο που συνελήφθηκαν και οι δύο (2) Έλληνες στρατιωτικοί, χθες το απόγευμα, καθώς πέρασε τα σύνορα και εισήλθε στην Ελλάδα οδηγώντας έναν εκσκαφέα, παρά τα σήματα των Ελλήνων συνοριακών φρουρών να σταματήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στον ελληνικό τύπο, ο Τούρκος πολίτης συνελήφθηκε μόλις 10 μέτρα εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Πάντως ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι εκτελούσε την εργασία του και ότι πέρασε στο ελληνικό έδαφος κατά λάθος, ενώ σημείωσε ότι δεν κατάλαβε ή άκουσε τα σήματα των Ελλήνων φρουρών, οι οποίοι στη δική τους κατάθεση είπαν ότι ο Τούρκος πολίτης συνελήφθηκε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος για τρίτη φορά.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν υπήρξε μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με την ταυτότητα του συλληφθέντα, δηλαδή εάν είναι στρατιωτικός ή πολίτης, αλλά και για τα κίνητρα της ενέργειας του, εάν δηλαδή ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή εσκεμμένη προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίου από πλευράς Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση η απολογία του κατηγορουμένου αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρκικός τύπος κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *