Στην ιταλική Leonardo ανατέθηκε τελικά η ηγεσία του προγράμματος «Ocean 2020», το οποίο είναι το πρώτο και ίσως το ποιο σημαντικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας άμυνας (EU Defense Agency) στον τομέα της ναυτικής επιτήρησης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Αμυντικό Ταμείο (European Defense Fund), στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ενίσχυσης των αμυντικών ικανοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Εκτός από τη Leonardo, στο πρόγραμμα «Ocean-2020» συμμετέχουν 42 εταιρίες από 14 χώρες-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα (συμμετέχει με την Intracom), η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Λιθουανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Εσθονία και η Ολλανδία. Εκτός από την INDRACOM Defense στο πρόγραμμα συμμετέχουν και εταιρία όπως η ισπανική Indra, η γαλλική Safran, η σουηδική Saab και η ευρωπαϊκή κοινοπραξία MBDA.

Το πρόγραμμα «Ocean 2020» έχει στόχο την ολοκλήρωση μη-επανδρωμένων συστημάτων (εναέριων σταθερής πτέρυγας, εναέριων ελικοφόρων, επιφανείας και υποβρύχια) με τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου στην ξηρά και επί πολεμικών πλοίων με στόχο την άμεση και γρήγορη ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μέσω δορυφόρων.

Η πρώτη επίδειξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα, το 2019 από το Ιταλικό Ναυτικό με τη χρήση των μη-επανδρωμένων εναέριων συστημάτων Hero και Solo της Leonardo. Μια δεύτερη επίδειξη θα ακολουθήσει το 2020 στη Βαλτική Θάλασσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σουηδικό Ναυτικό. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν κατά τη διάρκεια των επιδείξεων θα αποσταλούν σ’ ένα δοκιμαστικό κέντρο διοίκησης και ελέγχου στις Βρυξέλες.