Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται, στο Ερεβάν, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan και τον Πρόεδρο της χώρας, Armen Sarkissian. Κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψης του, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων.

Comments

 1. Μήπως η δημιουργία Ελληνικής δύναμης Αρμενίας με ελληνική βάση στα μετόπισθεν της Τουρκίας θα ήταν μια καλή απάντηση?

  1. Σε ρωσικά χωράφια δεν μπορεί να στείλει νατοϊκή χώρα στρατεύματα χωρίς την έγκριση η σε συνεννόηση με τους Ρώσους.
   Οι επαφές σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχουν, αλλά για παρά πέρα δεν μας παίρνει νομίζω σε εκείνα τα μέρη.

   https://anca.org/russia-armenia-to-create-joint-military-forces/

    1. Ηλίας

     Δεν διαφωνώ με την ιδέα και την σκέψη σου να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία, αλλά δεν πιστεύω ότι η ελληνική πολιτική σκηνή έχει τα προσόντα να το εφαρμόσει στην πράξη, αφού είναι υπαλληλίσκοι των αμερικανών.

  2. Ένα copy paste όπως ότι έχουμε στην Κύπρο (σύνταγμα, 2 στρατόπεδα πεζικού) θα ήταν ότι πρέπει αλλά νομίζω ότι χρειάζεται άδεια από τους Ρώσους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *